četrtek, 16. avgust 2012

Cimetove rolce - Kanelbullar

Kot sem že v naslovu napisal, tokrat res ni šlo drugače. Tale zapis je še tako vroč, kot je pladenj, ki je prišel iz pečice.  Ker grem konec meseca na Švedsko, sem mislil, da mi bo uspelo počakati s pripravo teh opojno dišečih rolc in bom prvo sprobal originalne, vendar pa so me prelepe fotografije zavedle. Te cimetove rolice oziroma v originalu Kanelbullar sem prvič videl na programu 24kitchen, kjer jih je pripravil Rudolf, ko pa sem videl fotografije blogerke Cinnamon and Thyme in njen zapis oziroma recept o izdelavi Cimetovih rolc- Kanelbullar, pa je bil čas, da stopim v akcijo. Sestavine in recept za izdelavo lahko najdete na njenem blogu, katerega tudi močno priporočam za nadaljnje obiske.
Tele moje ne izgledajo tako lepe kot njene, vendar je bilo tole narejeno spet instiktivno in precej na hitro, saj sem se odločil v enem trenutku, pa čeprav sem bil na tesnem s časom. Količino sestavin sem malo priredil (zmanjšal), tako da sem iz sestavin spekel 13 komadov rolic. Že po 10 minutah pečenja, ko se je po stanovanju začel širiti vonj po cimetu, smo vsi komaj čakali, da bodo spečene.

Sveže pečene, pa je iz pladnja že izginila ena.

Kar jih je ostalo od danes, bo pa za jutrišnji zajtrk. 
Niso tako estetsko lepe kot pri Cinnamon and Thyme, so pa dobre za pop....t.



5 komentarjev:

  1. Vredi bodo čuj, oz. kot pravi moj srčni prijatelj: ZA DREK ŠTUKLAT BODO :P

    Sam pa imam en nežnejši recept, kjer ti bo zadeva šla sila lahko od rok. Na kulinariki našel, v kolikor rabiš, ti ga pripopam tukaj na Blog.
    Tisti iz TIMIJANOVE strani pa so itak za kakšno vrhunsko slaščičarno, sploh če oni video pogledaš :>.
    Ki še jaz znam tak zavijat zadevo, hihi.
    Tile, lažja varianta o kateri govori, pa se lepo zavijejo in dajo v pekač za torto, pol pa dobiš takšen ROŽICA vzorec. SEXY AND VERY NICE LOOKING.

    Aja, pa dober tek ob kozarcu domačega mleka, ali pa dobre kremaste XXL bele kave oz črnega ali zelenega čaja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vauuu! DB, veš kaj? Čudovite so! :) In zelo estetske. Jah sej, mojster pač zna! In res so dobre za po....t :D.

    Glej, da bo padla kaka fotka iz Švedske :). Jaz grem v začetku septembra v Amsterdam in se veselim kot mali otrok :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Te rolce so zanimive za oko in sigurno odlične za pojest. Obožujem cimet in mandeljne tudi. Pridejo na vrsto, samo malo naj se ohladi, bojo bolj pasale.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sej ko gledam napoved vremena, ki me čaka na Švedskem, bodo pasale kr vsak dan. Iz naših 35 na 15 stopinj bo kr huda.

    OdgovoriIzbriši