četrtek, 6. december 2012

Kitesurfing torta


Tokratna torta je bila mišljena kot presenečenje za sodelavca, ki je mel rojstni dan in je  navdušen kajtar. Kljub temu, da sem za rostni dan izvedel en dan prej, sem zvečer naredil načrt  ter pripravo za manjšo tortico na temo Kitesurfing. Zvečer sem začel z izdelavo figurice, tortico spekel in okrasil naslednji dan zjutraj, ob 12.00 uri pa je že bila v službi. Kljub mojemu trudu, pa tortica ni prišla do sodelavca, saj je na žalost zbolel in sedaj počiva doma, tako, da bo tortice deležen iz fotografij. (itak pa ne je tortic). Pijana tortica je bila sestavljena iz naslednjih sestavin.

Biskvit:
- 4 jajca
- 100 gramov rjavega sladkorja
- 100 gramov polnozrnate moke
- 50 gramov mletih mandljev
- 100 gramov masla
- pol žličke vinskega kamna

Nadev:
- 200 gramov marcipana
- 1,5 do 2 dcl Carolans Irish cream likerja (na koncu smo ugotovili, da bi lahko bilo še več)

Okrasitev:
- 2 dcl sladke smetane
- 100 gramov mascarpone
- 2 žlički domačega vanilijevega sladkorja
- par kapljic modre barve
- figurica iz tičine mase

Biskvit se naredi na isti način, kot vsi ostali biskviti za torte, katere sem že objavil. Biskvit sem spekel  v pekaču fi 28 cm v 30 minutah na 180 stopinjah.
Biskvit sem enkrat prerezal, spodnji del namočil s polovico likerja, razvaljal marcipan v krog in ga položil med oba dela biskvita, nato pa še namočil zgornji del biskvita. 
Z mešelnikom sem stepal sladko smetano skoraj do čvrstosti, ji dodal  dve žlički vanilijevega sladkorja in mascarpone ter par kapljic modrega barvila. Vse skupaj še dobro premešal in z nastalo modro kremo premezal biskvit, ter kremo oblikoval v morske valove. Na nastalo morsko torto  sem položil še kajtarja Bizi-ja v akciji. 


Da pa ne bo sodelavec ostal samo s fotografijami, sem mu pustil figurico kajtarja Bizi-ja na njegovi omarici, tortico pa smo pojedli s sodelavci.


5 komentarjev:

  1. Verjamem, da so sodelavci z veseljem pojedli torto s takšnimi sestavinami. Pa še bolan slavljenec jo je dobro odnesel, saj mu je ostala njegova figurica.
    Tudi tokrat si jo dobro upodobil, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za pohvale. Zgleda pa da je tole prva slovenska torta, ki je objavljena na temo Kitesurfinga, saj po pregledu slovenskih strani nisem zasledil nobene podobne.
    Pa drugič jo bo treba še bolj namočit, bo bolj veselo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Shark HVALA ti vseen čeprav me ni blo. Čeprav ne jem tort bi jo vseen probu že iz spoštovanja.

    Ti pa pa že skoz govorim, da si falil poklic. Upam da bom še užiten ko pridem in da saj figurco poskusim.

    Hvala še enkrat in upam da ni trajala več kot 5 minut.

    Dolžn rundo k pridem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Itak si moja najboljša "stranka" ;). Figurca se še drži, sam jo pomoje topel zrak v vajini pisarni malo daje, tako, da je kite sam še na polovici višine.
    Drugače pa je bil to spet en izziv zame in priložnost narediti takšno figurco, da bo stala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Sm še mal reklame naredu na Kajtar.si

    OdgovoriIzbriši