sobota, 8. junij 2013

Pita s kokosom in mangom

Pita s kokosom in mangom

Še en recept  iz moje računalniške shrambe. Kot smo že nakajkrat omenili se dobi lepe in dovolj zrele sadeže manga v trgovinah Hofer, vendar pa ne vedno. Treba je res imeti srečo, da naletimo na dober mango. Večinoma te sedeže uporabljam pri sočenju, tokrat pa sem se odločil, da iz enega manga naredim preprosto pito z malo bolj eksotičnim okusom.

Preprosta pita s kokosom in mangom
- zavitek listnatega testa
- zrel mango
- 250 gramov mascarpone sirčka
- 3 žlice kokosove moke
- 3 žlice agavinega sirupa
- rumenjak za premaz in malo masla za premaz modela za pite

Model za pite namastimo z maslom in vanj  namestimo listnato testo, robove pa porežemo. Mango olupimo in mu na vsaki strani ob koščici previdno odrežemo "ledvički" oziroma "fileja". Koščico še obrežemo in ostanke sadeža na drobno narežemo. V posodi zmešamo mascarpone, kokosovo moko, agavin sirup ter dodamo še na koščke narezane ostanke manga. Nastalo zmes razporedimo po listnatem testu in jo zravnamo. Z ostrim nožem iz ledvičk narežemo tanke trakove širine 2 mm. Najdaljše trakove polagamo na zmes v eni smeri urinega kazalca, krajše pa na njih v drugi smeri urinega kazalca, da dobimo obliko rožice. Z zmešanim rumenjakom namažemo robove listnatega testa in pečemo v pečici 30 minut na 200 stopinjah. 

Pita s kokosom in mangom

Preprosta sladica eksotičnega okusa.

Pita s kokosom in mangom

Takšne sladice zmanjkajo pri nas predno bi preštel do tri. Da pa ne bi zavrgli ostale narezane trakove, pa jih lahko pojeste med tem, ko čakate na pečeno pito.




4 komentarji:

  1. Spet nekaj novega in okusnega zame... :).
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm Tekom tedna bo obvezno na krožničkih. A bi bilo z navadnim krhkim testom s katerim delam ostale pitice tudi tako dobro? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Marjetica, verjetno bi bilo dorbo tudi s krhkim testom.
    Jaz sem pač delal kar s kupljenim, da je priprava pite enostavna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole me pa zelo mika ... Všeč mi je minimalistična preobleka, zelo paše k stilu fotk.

    OdgovoriIzbriši