torek, 16. julij 2013

Popečene artičoke s krompirjem

Popečene artičoke s krompirjem

Še en recept z mladimi artičokami, čeprav se jih na tržnici pri Gospodarju sonca ne dobi več. Sezona teh artičok je bila samo 4 tedne, vendar pa je recept še vedno uporaben, saj se da podobno narediti tudi iz večjih artičok.  Tokrat sem se lotil recepta, ki sem ga imel že dalj časa ogledanega, nahaja pa se tukaj.  Z majhnimi spremembami in slabšimi slikami so nastale popečene artičoke s krompirjem.

Za popečene artičoke s krompirjem potrebujemo:
- 14 majhnih artičok
- pol kilograma mladega krompirja
- 2 stroka česna
- 3 mlade rdeče čebule (s stebli)
- peteršilj
- sok polovice limone
- olivno olje, sol in poper

Artičoke očistimo (o tem se že pisal tukaj), srčke pa narežemo na štiri dele, ter jih do uporabe hranimo v vodi z limono, da ne počrnijo.
Krompir operemo, narežemo na četrtine in ga v loncu kuhamo cca 15 minut, da se omehča. 
V večji ponvi segrejemo olivno olje in dodamo odcejene artičoke. Na hitro jih prepražimo da rahlo porjavijo, nato pa jim dodamo odcejen kuhan krompir. Na srednji jakosti pražimo, nato pa dodamo nasekljan česen in narezano čebulo. Ko se vse skupaj zmehča, artičoke in krompir pa se prepražita, ugasnemo štedilnik, izstisnemo sok polovice limone, dodamo nasekljan peteršilj, solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo.   

 Popečene artičoke s krompirjem


Okusno in dobro kosilo.


5 komentarjev:

  1. Dobre so, ni kaj! Hvala za nasvet;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ali se lahko uporabi vložene artičoke?

    OdgovoriIzbriši
  3. Verjetno bi šlo, samo s tem, da bi se artičoke dodale čisto na koncu, ker so vložene že tako mehke in bi lahko razpadle. Je treba probat in videti.

    OdgovoriIzbriši