nedelja, 7. julij 2013

Črna muca in beli kuža - tortica

Črna muca in beli kuža torta

Tokrat pa ena preprosta in že videna tortica. Čeprav gre za preprosto tortico, pa sem imel velike probleme, ker sem prvič uporabil novo vrsto čokolade (malo boljšo), na koncu pa ugotovil, da sem s tem pokvaril skoraj celoten izgled tortice. Ko sem delal ganache kremo, se čokolada prelita z vročo smetano ni in ni hotela popolno razstopiti oziroma so v njej ostali vidni majhni koščki. Ker nimam mikrovalovne pečice, je nisem mogel še enkrat segreti, zato sem jo segreval nad parno kopeljo in po nekaj minutnem počasnem segrevanju že mislil, da mi je uspelo.  Torto sem prelil s čokolado in jo dal hladit v hladilnik. Ko sem naslednjič odprl hladilnik, pa sem ugotovil, da so se v čokoladi zopet pokazali majhni čokoladni koščki. Za znoret, časa za popravek pa tudi ni bilo. Nekaj sem poskusil rešiti z vzorcem, ki sem ga delal  s širokim silikonskim čopičem, vendar pa se vsega ni dalo rešiti in je obstaja nevarnost, da torto popolnoma uničim. Ker je bila torta narejena iz domačih in bolj zdravih sestavin, sem upal, da sem izgled torte kompenziral z okusom.

Tokrat sem iz tičino mase naredil dve živalici, za katere lahko rečem, da sta  človekova najboljša prijatelja. 

Črna muca iz tičino mase - Black cat from fondantČrna muca iz tičino mase - Black cat from fondant
Kuža iz tičino mase - Dog from fondantKuža iz tičino mase - Dog from fondant

Ker je bila slavljenka 4 letna Liza, sem naredil še napis iz črk na rožicah.


Tortica je bila kljub mojim težam dobro sprejeta. Kot se že napisal sta okus in figurici na torti prevladali, tako da se izgled čokolade ni preveč poznal. 




8 komentarjev:

  1. Kos te tortice je prišel tudi k nam.Zelo dobra in polnega okusa.Dobro,da ni več takih dnevov,moja senca za na morje bi postala prevelika.LP

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tako je to...enim je pomemben okus, drugim videz..., nekaterim pa oboje... :). Meni je tvoja torta všeč že po slikah in ne bi se branila poskusiti tudi kakšnega koščka tele slastne in čudovite tortice... :).
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  3. Lej, naša Zoja ni imela pripomb na tortico. S polnimi usti pač teško komentira. ;-) Pa tudi kos kužeta je končal pri njej. :-D

    Nama z Anito pa je bila najbolja izvedba z jagodo med "filo". Te so naredile torto še bolj sočno. Njami!! :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je všeč :) Katero čokolado pa sicer uporabljaš? Meni se tudi včasih noče stopit, pa sem mislila, da jaz kaj narobe naredim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Me veseli, da vam je všče oziroma vam je bila všeč, tistim, ki ste jo lahko probali.
    Keltika, glede čokolade pa je tako, da včasih uporabljam Gorenjko ali pa Manner. Vendar se mi zdi, da je tista iz Lidla 50%, takoj na začetku v rdečem ovitku, še njaboljša (po okusu in najlažje je delat z njo). Tokrat pa sem hotel narediti mogoče še malo boljšo torto, pa se uporabil Lindt-tovo, pa nekak ni uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne vem sicer kaj manjka tej torti, meni izgleda fantastično. S čokolado je pa tako - na koncu itak prevlada okus :)

    OdgovoriIzbriši