četrtek, 5. september 2013

Torta Nogometno igrišče in dres Barcelone

Torta nogometno igrišče in dres Barcelone

Že zadnjič sem omenjal, da so sedaj na vrsto prišle pravokotne torte. Današnja torta je bila res največja in mogoče celo najvišja, kar sem jih naredil do sedaj. Biskvit je bil velikosti največjega pekača za pečico (tisti, ki pride zraven pečice).

Ker se je zadnjič zelo dobro obnesla moja izvedba videza trave, sem to ponovil, tako, da sem ponovno kokosovo moko pomešal z zeleno barvo za živila in žličko mletega sladkorja ter dobil zeleno kokosovo moko, ki sem jo samo potresel po vrhu torte in efekt trave je bil narejen.

Torta nogometno igrišče in dres Barcelone

Ker je v tem času res težko delati figurice iz tičino mase, sem jih zopet nadomestil s plastičnim kompletom nogometašev, sodnika in golov. 
Da pa ne bo vse plastično, pa sem se odločil, da izdelam dres v izgledu nogometašev nogometnega kluba Barcelona za leto 2013.  Na dres sem dodal ime in številko. 

Dres Barcelone iz tičino mase

Torta je bila sestavljena iz treh vrst biskvita (temen kakav, navaden kakav in vanilijev biskivit), s kremama iz temne čokolade in bele čokolade, obdana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado in potresena s kokosovo moko. Linije igrišča sem tokrat izrezal iz tičino mase, tako da so tokrat lepše izpadle.

Dres Barcelone iz tičino mase



2 komentarja:

  1. Zelo lepa torta, super narejen dres.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj naj rečem... Že zadnjič si me presentil s tenis igiščem, danes pa z nogometnim. Trava izgleda super, tako kot vse ostalo. Verjamem, da je bil navdušen tudi slavljenec... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši