torek, 15. oktober 2013

Torta za Amnesty international



Torta za Amnesty international

Nekaj časa nazaj sem prejel elektronsko sporočilo ene izmed prostovoljk organizacije Amnesty international s povabilom na sodelovanje v projektu Torta za Amnesty international, ki se navezuje na 10. december, ko bo Amnesty international Slovenija dopolnila  25 let. Če sem iskren, zadnje čase dobivam precej podobnih vabil na najrazličnejše projekte, vendar pa je premalo časa za vse moje zamisli. Kot se že pisal, je zame dan večkrat prekratek za nekaj ur.

Pa se vrnimo nazaj k torti za Amnesty international. Organizacijo Amnesty internatioal verjetno vsi poznamo, saj je ena izmed oraganizacij, ki se bori za človekove pravice. Na njihovi spletni strani 25 let za AIS so objavljeni pogoji za sodelovanje, ki pa so precej lahki, tako da lahko sodeluje tudi vi.


Točne pogoje za sodelovanje si lahko preberete na njihovi strani, važno pa je, da naredite torto, jo slikate, 3 osebe podpišejo peticijo, nato pa fotografijo posredujete organizaciji Amnesty international Slovenija. 

Trenutno se zavzemajo za blogerja Jabeurja Mejrija, ki so ga 28. marca 2012 v Tuniziji obsodili na sedem let in pol zapora, potem  ko je sodišče razsodilo, da so njegove objave na spletu žaljive za islam in muslimane. Peticija se lahko podpiše preko spleta z vnosom imena, priimka in elektronskega naslova. 
Ravno zato, ker gre za blogerja in sem za svobodo izražanja, v kar štejem svobodo govora, izražana misli, tiska, javnega nastopanja in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja, sem se odločil do sodelujem z mojo tortico. 

Tokrat torta za prave čokoholike, saj je šlo za čokoladni biskvit polnjen s kremo iz bele čokolade in okrašen s temno čokoladno kremo. Logo je bil narisan na tičino maso z jedilnimi barvami.

Torta za Amnesty international

Ker je v pogojih napisano, da na fotografiji ni potrebno, da so razvidne osebe (vem, da na spletu ni zasebnosti, kljub temu pa pazim, kaj dajem na splet) je napis v roke prijela moja pikica in tako je nastala fotografija torte za Amnesty international Slovenija.

Torta za Amnesty international

 Vse najboljše Amnesty!!!

4 komentarji:

  1. Tudi te torte si se lotil premišljeno in jo lepo izdelal!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično si izpeljal izziv! Vso srečo, upam, da izberejo tvojo tortico.

    OdgovoriIzbriši
  3. Simona, hvala.
    Keltica, tukaj ne gre za tekmovanje, ampak za neke vrste pomoč.
    Za vsako sliko torte in 3 podpise peticije na njihovi strani, si prizadevajo da od donatorjev dobijo 100 EUR. Na tak način lahko vsi nekako pomagamo in spečt eno torto res ni bil problem, sploh pa ne zame.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa za prste obliznit je bila tudi. Z veseljem še kakšno poskusim. S

    OdgovoriIzbriši