četrtek, 12. december 2013

Torta Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen cake

Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen Cars cake

Po objavi Kako izdelati Cars znak in Kako izdelati figurico Strele Mcqueen, danes predstavljam še celotno tortico, ki je bila nemenjena Gašperju.

Torta je bila sestavljena iz čokoladnega Heshley biskvita (polovična količina sladkorja), polnjena s čokoladno kremo, premazana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado in oblečena v tičino maso.


Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen Cars cake

Da sem torto še malo popestril, sem iz tičino mase izdelal še kaktuse s cvetovi, prometne znake, nekaj kamenja in oblake.

Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen Cars cake

Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen Cars cake

Strela Mcqueen - Lightning Mcqueen Cars cake


11 komentarjev:

  1. Vau, res prava mojstrovina! Gašper je bil zagotovo zelo vesel... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj je dobra! Res je mojstrovina, domiselna, živahna, zagotovo okusna :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vse skupaj na torti pa izgleda višek umetnosti... Gašper je bil 100% zelo vesel, še jaz bi bila čeprav sploh nisem ljubiteljica Avtomobilčkov :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Višek ni, se pa trudim. Mogoče pa bi postala ljubiteljica ;)

      Izbriši
  4. Čudovita, prav mojstrsko dovršena torta! Vedno znova občudujem tvoje detajle in smisel, da vse skupaj spraviš v tako pefektno celoto. TOP!
    A zastavice so prav tako narejene iz tičine? In nanizane na vrvico?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomoje me itak prekašaš, samo še nisi delala takšne torte. Hvala ;)
      Zastavice pa niso iz tičine, ker to bi bilo pa res preveč dela.

      Izbriši
    2. Joj DB, tole je pa bil kompliment :) Ne rečem, da je ne bi znala skopirat, ampak to nima smisla. Domišljije za takšno načrtovanje in samo idejo, mi pa manjka...moje ideje so zaenkrat bolj simpl :)
      No, s tem odgovorom z zastavicami si me pa nasmejal :) Ob Streli, kaktusih in prometnih znakih napišeš, da so zastavice preveč hehe :)

      Izbriši
  5. Torta je res lepa, ampak bogi tist, ki bo pojedel toliko barve!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najprej hvala, da menite, da je torta lepa.
      Glede barve pa glejte na to torto kot na darilo, ki je zavito v res lep papir za zavijanje. Zunanjost je lepa, vendar izdelana iz barvane tičino mase, ki pa jo ni treba pojesti. Vsak se sam odloči, ali mu je sladkorna masa všeč ali pa ne, pa ne boste verjeli nekateri jo res jedo. Vse ostale sestavine v torti so domača jajca, bio pirina moka, rjav trsni sladkor, vinski kamen in nobenih praškov v kremah. Če želiš izdelati torto, da izgleda tako kot je na sliki, je zelo malo možnosti, da jo izdelaš z drugimi sestavinami, kot so tičino masa pobarvana v razne jedilne barve.
      Pa tudi nisi bogi, ker ne poješ cele torte, ampak samo kos, kar je pa isto kot da poješ kos mesa ali kos lososa, ki jih tudi barvajo, da imajo tako privlačno barvo. .

      Izbriši