nedelja, 18. maj 2014

Rudolf van Veen - avtogram

Tokrat pa malo drugačna objava. To, da sem veliki "fan" Rudolfa van Veen nisem nikoli preveč poudarjal. Vse skupaj se je začelo, ko smo dobili televizijski kanal 24kitchen in sem ga prvič videl. Možakar z velikimi  očali z barvnimi okvirji, svetlimi lasmi na ježka in smešno govorico, se mi je takoj prikupil. Oddaje Taste of life, Taste of life Basic in Taste of life Travel so me navdušile, saj je na prikupen način prikazal kulinariko v tuji kulturi in pa vzgojo zelenjave ter njeno pripravo na Nizozemskem. Potem pa je prišla tista njegova Rudolfs Bakery, ki pa je naredila največji vtis name in me nekako bolj usmerila v pripravo sladic.
Ko sem lani izvedel, da bo prišel v Ljubljano, sem bil navdušen, vendar pa se nisem prijavil v izbor za sodelovanje z njim. Kljub vsemu sem se odločil, da ga gremo z družino pogledat na Kongresni trg, kjer pa sem uporabil "veze in poznanstva" (ja priznam, kaj čem), da smo se lahko z mojo D.  in tamalo slikali z njim. Varnostnik je naredil celo tako dobro fotko, da sem jo moral dati razviti in jo celo uokviril, tako da sedaj fotografija 40 x 30 cm visi na steni nasproti jedilne mize.  
Ker pa sem izvedel, da bo Rudolf prišel letos še enkrat k nam, sem se odločil, da poskušam fotografijo še obogatiti z njegovim avtogramom. Ob 15.00 so se začele priprave, fotka v večjo vrečko iz tekstila, alkoholni flomaster v tortico za pas in gremo v akcijo v BTC. Ker je bilo časa še veliko smo najprej zaokrožili čez prepolno halo A v BTC in si vzeli čas še za sladoled. Med lizanjem sladoleda pa moje oči opazijo čez otroško igrišče v zadnji del prireditvenega prostora moškega z svetlimi lasmi in velikimi očali. Itak, da je on. V sebi sem si rekel "Kdaj pa, če sedaj ne?". Se pognal čez ograjo otroškega igrišča in stekel do ograje prireditvenega prostora ter zaklical "Rudolf!!!" Rudolf je prvo presenečeno pogledaj. Kdo pa ne bi, če bi videl tako velikega otroka z vrečko, ki teče proti njemu. Potem pa je pristopil do ograje, me prijazno pozdravil in videl, da sem s seboj prinesel našo fotografijo. Bil je počaščen, da imam njegovo sliko na steni, mi dejal da se celo spomni našega fotografiranja na Kongresnem trgu, nato pa se mi podpisal na fotografijo ter dejal, da bo pa to sedaj res lep spomin. Namenil je še nekaj besed naši tamali, nato pa naju pozdravil in odšel nazaj k svojim obveznostim. 
Ljudje okoli so me mogoče malo čudno gledali, vendar pa je bil moj cilj izpolnjen. Sedaj fotka z njegovim avtogramom zopet krasi našo steno. 




9 komentarjev:

  1. Zanimivo. Mora biti res fajn tale Rudolf. Nisem ravno gledalka Tv-ja in tudi programov nimamo nobenih, razen prvi in pop :)), tako, da mi je zdajle kar malo žal, da ne vem kdo je to in kakšne so njegove mojstrovine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Če bi gledali na to, kako nas ljudje čudno gledajo, nikoli ne bi izpolnili naših želja... (: Ta stric izgleda prav super in zavidam mu bleščeče bele zobe - hihi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Haha, faca si :) Meni pa ne lani ne letos ni uspelo videti Rudolfa :( Je pa res car, jaz obožujem njegovo oddajo (pekarno), nizozemščina se mi je pa prav priljubila zaradi njega. Brez težav bi pri njih nakupila osnovne stvari za peko haha :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Rudolf je car!
    Ti pa tudi, palce gor za drznost! :) Lep spomin bo krasil tvojo steno.

    OdgovoriIzbriši
  5. o ful lušno! ja, vsi imamo svoje vzornike in res krasno, da si se potrudil.

    OdgovoriIzbriši
  6. super za fotko in avtogram! tudi jaz sem Rudolfova fenica. tudi zaradi njegove prijaznosti in umirjenosti. mojstrovinam pa tako in tako kapo dol. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi sama sem navdušena nad njegovimi mojstrovinami v kuhinji,sploh sladicami.Vesela sem,da ti je uspelo dobiti še njegov avtogram.
    LP,Urška

    OdgovoriIzbriši
  8. Jest iskreno upam, da Rudolf ve s kom se je slikal in bo on obesil tole sliko kam ;)

    OdgovoriIzbriši