sobota, 2. junij 2012

Zeliščna omleta - koriander in meta


Zeliščna omleta.
Tale omleta pa je bila prava bomba svežine. Zelišč polna omleta, bi bilo verjetno bolj primerno ime za to omleto, saj z njimi nisem škrtaril.
Ker prihaja poletje, je treba priti v formo, da si na morju ne bom delal sramote, ko bom lomastil okoli v kopalkah.. Prav tako, pa še vedno vztrajam z vadbo Insanity, kjer sem prišel že v 6 teden napornih vaj, zato telo rabi malo več beljakovin in energije. Kljub temu, da nisem velik porabnik jajc, pa jih v tem času porabim malo več, ker vsebujejo veliko beljakovin ter telo napolnijo z energijo. Tako, si v zadnjem času pripravljam različne omlete ter eksperimentiram z okusi. Zjutraj sem iz tržnice med drugo zelenjavo prinesel še sveža šopka koriandra in mete. Kot nalašč za omleto, katera bo s svojo svežino prebudila duha in telo.
Omleta je nastala iz 2 jajc in 3 beljakov, 3 žlic kozjega mleka, pol šopka na grobo nasekljanega koriandra in  mete ter 2 nasekljanih mladih čebulic.
Spet eksperiment, ki mi je uspel, saj obožujem uporabo različnih vrst zelišč v jedeh. Za nekoga bi bila količina  koriandra in mete v taki omleti verjetno prevelika, za moj okus pa je bila glih pravšnja.


4 komentarji:

  1. Krasna :). Insanity je verjetno nekaj kot P90X program?

    P.s. Res vesela, da sem te videla/našla med spremljevalci, zdaj pa moram pokomentirat tvoje izjemno delo :). Pri vas res dobro diši!

    OdgovoriIzbriši
  2. Insanity je od istih ustvarjalcev, vendar se mi je zdel primernejši kot P90X, kjer je potrebno uporabljati še uteži. Mi je pa uspelo preživeti teh 9 tednov res norih treningov, vendar še zbiram pogum, da bi o tem naredil zapis s slikami.

    Pa spet hvala za pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  3. Če zbereš pogum ali ne, je za čestitati. Da zdržiš redno in disciplinirano 9 tednov je velik uspeh. Jaz se od novega leta trudim vsaj pol urce na dan vzeti zase (za telovado, tek) in je težko. Ne uspe vsak dan :).

    OdgovoriIzbriši
  4. Vse kar si zamislim, mi predstavlja izziv, zato je bila vadba Insanity pravi izziv, če sem zmožen pretpreti teh 9 tednov.

    OdgovoriIzbriši