sreda, 4. julij 2012

Preliv za sladoled After eight


Tole pa moram objaviti, saj je tole najboljši preliv za sladoled v teh vročih dneh. 
Po uspešnem zaključenem ciklusu 9 tedenske vadbe Insanity, ja uspelo mi je, sem že prišel v fazo pregrešitve. V teh 9 tednih sem res začel malo gledati kaj jem, zmanjševati obroke, jesti več obrokov, manj ogljikovih hidratov in več beljakovin ter se omejil z vnosom preveč sladkorja. Zaenkrat še zbiram pogum, da bi objavil  zapis o vadbi s slikami, lahko samo povem, da mi je uspelo v 9 tednih zravnati trebuh in izgubiti 11,2 kilograma.
Sedaj pa nazaj k prelivu za sladoled, ki sem ga poimenoval After eight. Verjetno veste, da obstajajo čokoladice After eight, katere so polnjene z maso, ki vsebuje mentol. Teh čokoladic takrat nisem preveč maral, saj mi ni ugajal  okus mentola z okusom čokolade. Vse skupaj pa se je spremenilo, ko sem začel prvič izdelovati domači sirup iz poprove mete. Od takrat je meta, sploh pa poprova meta moja kraljica. V prejšnjem zapisu sem objavil, da sem iz zadnje žetve naredil nek izvleček iz poprove mete, ki ga nameravam uporabljati pri peki oziroma dodajanju k sladicam, danes pa objavljam preprosto pripravo preliva za sladoled, s katerim sladoled dobi okus po čokoladicah After eight. 

Skoraj vedno je doma sladoled iz Hofer-ja Burbonska vanilija, kateri nam vsem po okusu ugaja, tudi če mu ne dodamo kakšnega preliva. Čokolada za kuhanje je tudi vedno prisotna, pa sladka smetana tudi, zdaj pa še moj izvleček iz poprove mete in tako je nastala ideja za preliv.

V skledi nad parno kopeljo sem raztopil 6 rebrc čokolade, jim dodal žlico sladke smetane ter jih raztopil.  



 Iz hladilnika sem vzel glaž z izvlečkom poprove mete in zajel polno žlico.

 
To žličko poprove mete sem vmešal v stopljeno čokolado in dobro premešal.



Z nastalim prelivom sem prelil vanilijev sladoled in počakal, da se malo strdi, nato pa v napad. Okus je res skoraj identičen čokoladicam After eight. Božanska sladica iz poceni sestavin. 


Naslednjič bo potrebno narediti domač vanilijev sladoled, da bo sladica čist domača.

Ima kdo kakšen preizkušen recept za domač vanilijev sladoled?

3 komentarji:

  1. Slince mi tečejo po računalniku, upam, da ne "crkne". Hec. Izgleda fenomenalno, niti ne dvomim, da tudi je.

    Glede sladoleda, vanilijevega (moj najljubši ;)), ful pohvalijo recept od Lebovitza. Sama ga še nisem delala, verjetno pa je dober.
    http://www.davidlebovitz.com/2009/02/vanilla-ice-cream/

    Hvala za tale super post! :)

    Pozdrav,
    Ana

    OdgovoriIzbriši
  2. P.s Čestitam za uspešno zaključeno vadbo! Podpiram :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Upam, da računalnik ni crknil ;)

    Hvala pa za recept, katerega bom sigurno sprobal v bližnji prihodnosti.

    O vadbi pa kdaj drugič. Vseeno hvala za čestitke.

    OdgovoriIzbriši