četrtek, 8. november 2012

Torta Bacek Jon - Shaun the sheep cake


Tokrat je bila na vrsti triletna Lili, katera si je zaželela torto v zvezi njene priljubljene risanke Bacek Jon. Da pa ne bo prelahko, pa morajo na torti biti tudi  metuljčki in zvezdice, biskvit in okus pa nekaj v zvezi s čokolado. Ok, za metuljčke ni problem. Kako pa zvezdice vnesti v končni izgled torte? Malo sem pomislil  in na koncu je nastala takšna torta. 

Torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena s čokoladno kremo (1. plast) in vanilijevo kremo (2. plast) ter prekrita s tičino maso. Vse figurice so plod "večernih seans" oblikovanja. ;)


Sedaj se sprašujete kje so zvezdice, katere si je Lili zaželela. Na žalost zvezdic pred foto-seanso nisem dal na torto, ker je torta odšla še na pot do slavljenke in je bila bojazen, da se med prevozom torta ne bi poškodovala. Zato jih je njen ata skrbno pospravil v žep in doma naredil  fotko, na kateri so vidne tri zvezdice (navezujejo se na njena leta) predno je torta šla v razrez. 


Prav vesel sem, ko dobim povratne informacije, da so torte zelo dobre in vsem všeč, pa čeprav za biskvit uporabljam polnozrnato moko. 

V naslednjem tednu pa me čaka najbolj zahtevna preizkušnja, saj je na vrsti moja pikica, katera bo kmalu praznovala svoj rojstni dan. Na veliko "presenečenje" si je zaželela, da bo ena izmed tort v stilu Winx. 

In sedaj ati cele večere švica, da ne bi razočaral svoje ljubice. 


4 komentarji:

  1. Bravo! Lahko bi bil učitelj slaščičarjem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za pohvalo, vendar pa sem še daleč od učitelja. Res pa je, da se vsaki torti posvetim v celoti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz bi podobno torto naročil za konec aprila, nalsednje leto. Zvezdice niso pogoj, mora pa biti bacek Jon ali pa ovčka Timmy! ;-)

    LP Krasniqi :-D

    OdgovoriIzbriši