petek, 22. marec 2013

Računalništvo v oblaku - Cloud computing cake


Petek. Ura 15.45. Oglasi se zvonec na telefonu. Pogledam na telefon. Incoming call Primož (bivši sodelavec).
D: Halo, kje si Primož?
P: Živjo. A ti še delaš tiste nizkokalorične bolj zdrave torte?
D: Seveda. A rabiš torto?
P:  Praznoval bomo rojstni dan, pa bi rabil eno takšno, ki si mi jo že enkrat naredil in prinesel v službo. Ne glih takšno, vendar nekaj podobnega. Tisto iz polnozrnate moke in manj sladkorja.
D: Kdaj pa bi rabil to?
P: V nedeljo zjutraj bi jo rabil. Po tvojem okusu in izgledu.
D: Uuuuu, ta bo mal težka. Sem na kratkem s časom, ker sem si že splaniral vikend, pa še v detajle ne bom mogel it. Sej torto nardit ni problem, sam moram nardit vsaj takšno torto, da jo lahko potem objavim.  (malo tišine)  Ma, OK. Si bom zapolnil še tisti prosti čas, ki sem si ga prihranil in naredil tole tvojo tortico. V nedeljo zjutraj me pokliči in  jo pridi iskat.
P: Super. Se slišiva v nedeljo. Ajd.

Ker je Primoža zanimalo vse v zvezi računalništva v oblaku (angl. Cloud computing), sem si zamisli svetlo torto, kot neke vrste oblak, v katerem je moder oblak na katerega so priklopljeni prenosni računalniki, kot so v nekaterih predstavitvah računalništva v oblaku. 
Moko in sladkor sta v biskvitu zamenjala polnozrnata moka in rjavi sladkor, biskvit je bil prerezan dvakrat, namočen s sokom zmiksanih jagod in sladke smetane, vmes sta bili plasti vanilijeve kreme z narezanimi jagodami, prekrita pa je bila s kremo iz bele čokolade. Iz tičine mase sem naredil majhen oblak in 6 prenosnikov, ki sem jih po končnem okraševanju torte samo še postavil na vrh in to je bilo to. Nastala je torta z imenom Računalništvo v oblaku oziroma Cloud computing cake. 


In kot v pravljici se je vse srečno izteklo.

p.s.
Zdi se mi, da je današnja objava čist neizvirna, ker res nisem imel kaj za pisat. Naslednjič bom verjetno objavil samo fotke tort pa bo. 



4 komentarji:

  1. To pa izgleda tako dooobroooo... pa četudi je računalniška torta... :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Luštna. Lepo, da ti je uspelo najti čas :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo izvirna torta! Verjamem, da tudi okusna;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes mi je Primož pripeljal nazaj posodo in izrekel same pohvale, ker so vsi dejali, da je bila torta fantastična.
    Zgleda, da mi torte res ležijo.

    OdgovoriIzbriši