ponedeljek, 15. april 2013

Kvinoja z zelenjavo - tortice za malico


Že dolgo nazaj sem pisal o malicah v službi in kako si poskušamo pripraviti vsaj malo  bolj zdrav obrok za malico. Tokrat sem primoran zopet napisat nekaj o tem, saj smo se pred nekaj meseci preselili na novo lokacijo, kjer pa je postala malica velik problem.  Saj je v zgradbi restavracija, vendar pa so malice drage, hrana, ki pa jo pripravljajo, pa mi ni všeč oziroma si čez pol ure že lačen. Prav tako, smo na takšni lokaciji, kjer v okolici 1 km ni nobene trgovine, tako, da smo večinoma obsojeni, da si hrano nosimo s seboj. V bistvu mi je ta selitev še bolj odprla oči in mi omogočila, da sem si začel pripravljati jedi, ki jih prej nikoli ne bi jedel za malico, sploh pa ne v službi. 

Za zelenjavno kvinojine tortice  potrebjemo:
- 100 gramov kvinoje
- 50 gramov naribanega sira (mozzarella)
- 125 gramov mlade špinače
- 1 manjša bučka
- 2 jajci
- 2 stroka česna
- sol, poper, muškatni orešček

Špinačo in česen nasekljamo. Bučke razpolovimo in razpolovimo še polovici, ter jih narežemo na 2-3 mm široke rezine.   Vse skupaj damo v večjo posodo, kjer jim dodamo jajci, nariban ali nadrobljen sir ter skuhano in rahlo ohlajeno kvinojo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom, dobro premešamo ter z nastalo mešanico napolnimo namaščen pekač za maffine. Iz nastale mešanice pride 9 zelenjavnih kvinojinih tortic. Pečemo v ogreti pečici 20 minut na 180 stopinjah.




Takšne tortice lahko pojeste mrzle ali pa si jih v službi samo pogrejete. Prav tako se lahko jedo kar iz roke, kot muffini ali pa jih režete z nožem. 

Na takšen način si jaz pripravim zelenjavne kvinojine tortice za  v službo.



10 komentarjev:

  1. super recept... Malice so vedno problem:P jaz si pa kar nutello namazem v sluzbi - ja ni dobra ideja, vem:) hehe

    OdgovoriIzbriši
  2. Danes so bile že tretjič narejene, s tem, da sem dodal še dve manjši šalotki. Pride še bolj poln okus.

    OdgovoriIzbriši
  3. Za v službo, ja, to bi bilo super :). Res so fine :). Bom upoštevala tole s šalotko :).

    OdgovoriIzbriši
  4. S tem receptom se spogledujem že nekaj časa in danes sem končno nabavila potrebne sestavine, z izjemo ene-kvinoje:/ :) A se ajdova kaša isto obnese? Sem vidla, da si naredil malo drugačno verzijo z ajdovo, ampak tam je feta sir, jaz pa jih rada naredila na ta način, saj bi rada uporabila mozzarelo:) Moj edini pomislek je, da bi z ajdovo k. "razpadle...

    Za odgovor se ti že vnaprej zahvaljujem:)

    Lep dan,
    K:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bojazni, da bi razpadle ni, saj se ajdova kaša tudi lepo sprime. V bistvu jih sir in jajca skupaj držijo. Kar veselo na delo.

      Izbriši
    2. Je šla pol sestra vseeno po kvinojo, tako da smo se za prvič "držali" recepta:) "Misija zelenjavnih tortic" je uspela! ;) Rezultat=prazen pekač in polni ter zadovoljni želodčki:)

      Res super blog, z odličnimi recepti, ki jih vedno znova rada preizkušam:)
      Hvala, ker deliš z nami. Okusno ustvarjanje še naprej:)

      Lep dan,
      Kati

      Izbriši
    3. Me veseli, da je uspelo in da si še ena zadovoljna uporabnica receptov.

      Hvala za pohvale, v bodoče pa se bo sigurno še našel kakšen uporaben recept.

      Izbriši