petek, 9. avgust 2013

Energijske kroglice - presne in domače

Presne energijske kroglice
Ne vem zakaj se še nisem spravil objavit takšnih preprostih izvedb priprave domačih energijskih kroglic, saj takšne kroglice večkrat izdelam iz pulpe, ki ostane po sočenju sadja in zelenjave. 

Ker pa vem, da vsi nimajo sokovnika Omega, pa sem se odločil, da tokrat predstavim enostavno verzijo izdelave podobnih kroglic vendar s sestavinami, ki so dostopne vsem. 

Za domače presne energijske kroglice potrebujemo:
- 100 gramov lešnikov
- 100 gramov indijskih oreščkov
- 100 gramov suhih brusnic
- 2 žlici medu
- kokosovo moko

Lešnike, indijske oreščke in brusnice namakamo čez noč v vodi. Naslednji dan jih dobro speremo in odcedimo. V blenderju vse skupaj zmeljemo (jaz sem uporabil kar  sokovnik Omega) in nastali zmleti mešanici dodamo 2 žlici medu. 

Mletje oreščkov


Vse skupaj dobro premešamo in iz nastale mase oblikujemo manjše kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki. Iz nastale mase je prišlo 21 energijskih kroglic, v bistvu 22, ampak sem eno že med fotoseanso pojedel. Verjetno pomanjkanje energije.  

Presne energijske kroglice

Včasih ko nam zmanjka energije ali pa se nam zalušta kaj sladkega je boljše pojesti kaj takšnega kot pa kakšen kupljen izdelek.

Presne energijske kroglice

5 komentarjev:

  1. Hvala za super recept. Mi bo prišel še kako prav. Zdaj med dopustom bolj za posladkat, ko se bo začelo šolsko leto pa vsekakor kot pomoč pri dvigu energije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Te domače energijske kroglice ali pa ploščice so res super - naravne in veliko cenejše od kakšnih kupljenih presnih zadev.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehe, jaz sem rumove že delala, presnih pa še ne... Mislim da so te veliko boljše in bolj zdrave...
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  4. Super. Pred kratkim sem kupila sokovnik ALPHA (prav tvoje navdušenje nad Omego me je dodatno vzpodbudilo :-) in sedaj zagnano sočim vse, kar mi pride pod roke. Tudi presne kroglice sem naredila iz dateljnov, tale recept bom prav tako sprobala. Me pa zanima, za kaj točno uporabiš pulpo, ki ti ostane od sočenja?

    OdgovoriIzbriši
  5. inci, super si se odločila. Saj gre za enak sokovnik, samo za drugo tržišče. Gled puple pa je tako, da sem jo na začetku kar jedel z vilico (stran pa že ne bomo metal ane), potem sem večkrat delal razne presne kroglice (odvistno kakšne sestavine sem uporabljal), če sem sočil korenček, sem iz drobtin korenčka dellal korenčkovo torto, korenčkove muffine ali pa sem korenček potresel po solati. Glede na to, da sočim vsako jutro oziroma 2 krat na dan, je pulpe za izvoz. Velikokrat je res ne morem uporabi za kaj drugega, kot da jo skladiščim v enem večjem loncu na balkonu in jo imam za "gnojit" moje rastlince.

    OdgovoriIzbriši