sreda, 28. avgust 2013

Torta teniško igrišče

Torta teniško igrišče - tennis court cake

Čeprav sem dolgo časa vztrajal pri okrogli obliki, sem zadnje čase začel delati tudi torte pravokotne oblike. Ena takšnih je tudi ta torta s teniškim igriščem. Ker je Mario velik teniški navdušenec, je bilo prav, da mu za rojstni dan pripravim torto na temo njegovega najljubšega športa. V tem poletnem vročem vremenu je težko izdelovat figurice iz tičino mase brez dodatka za strjevanje, zato sem se odločil, da ne bom delal figuric tenisačev in imel s njimi preveč težav,  ampak bom izdelal samo dva teniška loparja in nekaj teniških žogic. V bistvu ga že samo teniško igrišče dovolj razveseli, tako da ni bilo problema. Prav tako je bila dilema ali izgled Wimbledon zelene travce ali pa navadno oranžno igrišče. Zmagalo je oranžno igrišče. 

Teniško igrišče iz tičino mase - tennis court fondant
Fotka se mi ni ravno posrečila, ampak saj veste za kaj se gre.
Prav tako na igrišču nisem hotel delati napisa, zato sem izdelal tablo oziroma semafor z rezultatom podaljšane igre. Nasportnik je bil precej hud, samo je Mario brez težav  zmagal. 


Napis iz tičino mase
Vse rezano s skalpelom na roke.
Torta je bila sestavljena iz temnega biskvita (polnozrnata moka in temen kakav), s kremo iz nutelle, sladke smetane in mascarpone sirčka, obdana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in okrašena s teniškim igriščem iz tičino mase.  Vse je bilo jedilno razen teniške  mreže. 

Torta teniško igrišče - tennis court cake



6 komentarjev:

  1. Tudi meni je všeč oranžno teniško igrišče in loparčki! Prav vse na torti je SUPER! Neverjetne ideje imaš!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vsem trem. Probam biti čim bolj izviren, če se le da, ker podobnih tort je cel kup.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo! Krasna je, res krasna! Pa tako natančno si vse naredil....super, res!

    OdgovoriIzbriši