petek, 7. marec 2014

Rižota s tuno in bučkami by Philips

Risotto with tunna by Philips Multicooker HD3037

Še nekaj dni manjka od uradne predstavitve večnamenskega kuhalnika Philips Multicooker HD3037, ki napovedana za naslednji teden, jaz se pa še vedno igram z njim. V zadnjih nekaj dneh sem v njemu pripravljal juhi (zelenjavno in iz rdeče leče) ter golaž, ampak to so tako enostavne jedi, da sem vedel, da bo aparat kos vsem tem receptom. Zato sem se odločil, da ga preizkusim v pripravi rižote s tuno in bučkami, ki jo običajno pripravljam v pečici in sem jo objavil v tej objavi - rižota s tuno in bučkami. 

Večnamenski kuhalnik ima že prednastavljen program za rižoto (Risotto na displeju), prav tako pa se lahko kar kuha s spuščenim pokrovom, kot v pečici.

Priprava sestavin  vzame manj kot 5 minut, nato še 5 minut praženja, potem pa svoje opravi program Risotto. Pri tem receptu oziroma tudi pri nekaterih drugih rižotah je fino to, da ni potrebno mešati oziroma paziti, da se kaj ne prežge.

Tokrat sem uporabil: 
- 1 rdečo čebulo
- 1 večjo bučko
- konzervo tune v lastnem soku
- konzerva pelatov
- 1,5 skodelice riža
- 1 dcl belega vina
- 2 skodelice vode
- sol, poper, žlička suhe bazilike in origana in olivno olje

Najprej sem si pripravil sestavine, tako da sem sesekljal čebulo, bučko narezal na četrtinke in odcedil tuno. Večnamenski kuhalnik Philips Multicooker sem vklopil in izbral program Fry - Cvrtje in ga nastavil na 5 minut. V lonec sem vlil 3 žlice olivnega olja in nato dodal čebulo ter jo pražil, da je posteklenela. V lonec je nato romal riž, katerega sem rahlo prepražil, ga zalil z vinom.  Nato sledi samo še dodajanje sestavin po vrstnem redu : pelati, tuna, bučka, začimbe in voda. Vse skupaj premešam in na kuhalniku vklopim funkcijo Risotto, poklopim pokrov kuhalnika in aparat pustim, da me z zvočnim signalom opozori, da je rižota pripravljena. 

Risotto with tunna

Ko sem odprl pokrov je pridišalo kot pri moji rižoti iz pečice. Tudi po okusu ni bilo razlike, v bistvu pa pri tej rižoti res ne moreš zgrešit z okusom. Po serviranju na krožnik, pa čez njo naribam še malo parmezana. 

Risotto with tunna cloes up



Zaenkrat lahko samo potrdim, da aparat opravi svoje delo, kot ga je potrebno. 


11 komentarjev:

  1. po tihem mi tale multicooker postaja vse bolj všeč!

    OdgovoriIzbriši
  2. To bi z veseljem kar zdaj poskusila... :). Mašinca je zgleda kar uporabna, ampak moja kuhinja ostaja v klasičnem stilu, ker druge izbire nimam...(beri - NI PHILIPS MAŠINCE)...hehehe.
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  3. sem mislila da si ti vegetarjanec, od kdaj je tuna zelenjava?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikdar nisem rekel, da sem vegetarijanec, čerpav kuham v večini vegetarijanske jedi. Še vedno pa si kdaj privoščimo kakšno ribo ali morske sadeže, pa čeprav tudi iz konzerve.

      Izbriši
    2. se m je zdelo, da si rekel da s partnerko sta vegetarjanca, hčerka pa v vrtcu je meso, doma pa ne? kakorkoli, všeč so mi tvoji recepti, čeprav jih je zadnje čase vedno manj, se bolj osredotočaš na izdelovanje figuric :)

      Izbriši
    3. Ja res je. Izgleda, da imam preceč različnih stvari za objavljanje in premalo časa namenjam receptom. Obljubim, da se bom poboljšal ;)

      Izbriši
  4. ... mmmm, dobro izgleda, jaz bi prišla kar kdaj na kosilo k vam ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomoje vas naša psička ne bi spustila zraven mize (pa moja verjetno tudi ne) ;)

      Izbriši
  5. Odlično izgleda tvoja rižota by Philips. Mogoče nisem zasledila, zato vprašam, koliko časa se dela še potem rižota?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi sam sem sedaj opazil, da nisem navedel tega podatka. Po specifikacijah (v brošuri) je navedeno, da je program risotto nastavljen na 40 minut. Gre za neke vrste slow food cooking.

      Izbriši
  6. mmm, obožujem rižote... Moja mama vedno dela isto, ki je vedno božansko dobra... Ampak bom ji pod nos potisnila še tale recept... Nekaj novega in bučk se nikoli ne branim. (:

    OdgovoriIzbriši