torek, 8. julij 2014

Aplikacija Smart kitchen

Smart kitchen app icon ios
Icona aplikacije Smart kitchen
Nikoli si ne bi misli, da bo moj blog v moje življenje vnesel cel kup novih doživetij in pa seveda  izzivov. Zadnje čase dobivam čedalje več prošenj za različne vrste sodelovanj in ena izmed takih, ki me je pritegnila, je bila prošnja za sodelovanje pri aplikaciji Smart kitchen. 
Za sodelovanje sem se odločil že pred časom, saj me je idejni vodja podjetne skupine Apptron Nino Horvat na najinem prvem sestanku prepričal, da gre za zanimivo aplikacijo, ki bo narejena  na visokem nivoju in ne bo spet "samo ena" izmed mnogih podobnih aplikacij.  

Za sodelovanje sta se odločili tudi moji soblogerki Ana iz NaredilaAna in še druga Ana iz Cinnamon and Thyme, ter še nekaj drugih blogerjev, katerih pa prej nisem poznal. Po nekaj mesecih trdega dela so fantje iz skupine Apptron prevedli naše recepte v angleški jezik, uredili fotografije in pripravili končni izgled aplikacije Smart kitchen. 

Smart kitchen desserts

Smart kitchen je aplikacija za Applove mobilne naprave (na žalost se za Android niso odločili, ali pa se bodo v prihodnjosti), ki želi na interkativen, zabaven in enostaven način prikazati in približati kuhanje vsem, tudi tistim, ki tega niso vešči. 

Smart kitchen pasta recipe

Bistvo aplikacije je tako imenovani Smart Fridge, kjer uporabnik izbere sestavine, ki jih ima doma, aplikacija pa mu nato sama ponudi recepte, ki jih lahko pripravi. Nato lahko začne kuhati, skozi sam proces pa ga popelje interaktivni vodnik, ki je členjen na posamezne korake, opremljene s pripadajočimi animacijami in vgrajenim odštevalnikom časa, ki vas opozori, ko je jed gotova.

Smart kitchen - fridge ipad
 
Aplikacija je izšla konec prejšnjega meseca in je dosegljiva v App storu na linku Smart kitchen.   Odzivi uporabnikov so zaenkrat zelo pozitivni, kar pomeni, da so tujcem (aplikacija je v različnih  jezik) naši recepti všeč.  

Prav tako lahko rečem, da so se fantje potrudili z obliko, dizajnom in interaktivnostjo v aplikaciji, ki popelje laika v kuhinji do pripravljene jedi na enostaven in razumljiv način. Poleg tega pa je še fino  videti svoje fotke v aplikaciji, ki jo uporabljajo uporabniki po celem svetu.


6 komentarjev:

  1. Aplikacija izgleda super, ali, na žalost, imam Android :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče bo enkrat tudi za Android platformo ;)

      Izbriši
  2. Vau, hudo! To pa je čast, da so tvoji recepti vključeni v aplikacijo :) Res škoda ja, ker ni za Android :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Nekaj podobnega sem že zasledila. Kakorkoli SUPER!

    OdgovoriIzbriši
  4. Za tole mi je pa res žal da imam Android, vas tako rada spremljam ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče pa če bo veliko povpraševanja, naredijo še za Android (obstaja upanje).

      Izbriši