nedelja, 6. maj 2012

Torta Deček v čebru vode - Boy in the pool cake


Z enim dnevom zamude, sem se spravil objaviti še drugo torto iz enodnevnega podviga, kar sem že omenil v tem zapisu. Pri drugi torti je bila želja sodelavke, da bi bila jagodna, podobna moji prejšnji torti Zaljubljeni dalmatinček.  Glede teme torte oziroma izgleda torte pa mi ni znala točno povedati, kaj bi bilo njenemu sinu všeč. Glede na to, da je povedala, da naj bi imeli po domačem praznovanju še praznovanje v slaščičarni Pod vodo v Cityparku, sem se spomnil na eno izmed tort, katero sem videl na enem izmed spletnih blogov, katere redno spremljam. Sodelavki sem rekel, naj mi zaupa glede izgleda torte, ki bo nekakšna predpriprava na drugo praznovanje. Tako se je začelo ustvarjanje jagodne torte z vanilijevo kremo, izgled torte pa je bil velik "lesen" čeber vode v kateremu plava mlajši deček. Več o torti pa bo razvidno iz spodnjih fotografij.

Biskvit za to torto je tisti zraven ananasov.
Druga plast vanilijeve kreme in narezanih jagod.
Mazanje z belo in modro vanilijevo kremo.
Na modri vanilijevi kremi sem moral ustvariti valovanje vode.
Torto sem obložil z savoiradi piškoti, da je dobila izgled lesenega čebra polnega vode.
Deček iz marcipana, ki plava v vodi.
Za tiste, ki še niso ugotovili, povem, da so spodaj vidni nožni prsti, ki gledajo iz vode.
Še iz profila.
Končni izgled z napisom.
Pa še en close-up na nožne prste.

Piškotov okoli torte ni potrebno pojesti, saj so bili namenjeni zgolj izgledu torte. Vem, da bi se lahko še malo bolj potrudil, ampak po pravici povedamo, sta mi izdelavi dveh tort vzeli preveč časa, na fotografijah pa tudi nisem hotel odklonirati smetane na piškotih, ki malo kazi izgled torte.
Pa je nastala torta, kjer je večji del dečka "Pod vodo" ;).

3 komentarji:

  1. Zelo domiselno, simpatična in dobra torta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na žalost sem izgled torte nekako "ukradel", saj sem podobno torto že nekje videl, vendar pa sem si vedno želel narediti svojo verzijo. Sem pa dobil potrditev sodelavke, da so bili z njo zelo zadovoljni, saj je bila torta res zelo dobra.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, saj ponavadi nekaj nekje vidimo, potem pa, ko želimo to uresničit, ne moremo iz svoje kože in dodamo svoje... kar da izdelku naš osebni pečat in tako je prav.

    OdgovoriIzbriši