petek, 5. december 2014

Angry birds čokoladna torta

Angry birds chococlate cake fondant toppers top up

Zadnje čase imam doma zelo malo časa za ustvarjanje, saj se ukvarjam  z zanimivim projektom,  ki bo mogoče ugledal svojo luč nekje v začetku drugega leta. Za kaj se gre, naj ostane še skrivnost.

V mojem arhivu neobjavljenih ustvarjanj, pa je še cel kup fotografij, ki jih objavljam takrat, ko nimam kaj novega za pokazat. Vem, da je to slab izgovor, ampak tako pač je. 

Ena izmed takšnih je tudi ta Angry birds čokoladna torta. Nekaj časa so bili ti jezni ptički ena bolj popularnih stvari, vendar pa sedaj primat prevzemajo figurice iz risanke Ledeno kraljestvo. O jeznih ptičih - Angry birds sem že pisal v objavah :
- moja prva Angry birds torta 
- druga torta Red Angry Bird

Angry birds chococlate cake fondant toppers pigs close up

Čeprav veliko tort oblečem v sladkorno maso (tičino maso), pa so moje tri torte Angry birds obdane s čokolado. Iz sladkorne mase so edino figurice ptičev in pujsev. 

Angry birds chococlate cake fondant toppers close up

Tokrat sem se odločil, da bo torta malo bolj razgibana, kar pomeni, da sem želel na torti postaviti nekaj ovir, vendar pa je tortica premajhna za kakšno resnejše postavljanje ovir. Vseeno je tortica dobila veliko fračo iz sladkorne mase in nekaj ovir iz doma narejene modelirne čokolade. 

Angry birds chococlate cake fondant toppers blue birds fokus

Notranjost tortice je bila iz čokoladnega biskvita in nutelline kreme, premazana s švicarsko masleno kremo z dodatkom čokolade, obdana z nekaj nalomljenimi kosi stopljene in strjene čokolade.  

Angry birds chococlate cake fondant toppers front part


Zgornja ravna plast je narejena iz doma narejene bele modelirne čokolade, ki je poskrbela, da je zgornja plast popolno ravna in da so se lahko pred rezanjem lepo odstranile figurice. Nekatere figurice so izginile v želodčkih otrok, nekaj pa jih je bilo shranjenih za spomin. 


12 komentarjev:

  1. waw!!! tole pa je neki boljšga :)

    a lahk en izziv zate? kako praznično-novoletno simple vegansko sladico s penečim vinom? po možnosti kej, kar ni treba pečt? pliz? ti boš to sigurno z levo roko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL, tole pa je izziv ;) Bolj kot razmišljam, bolj mi ni jasno, kako naj spravim skupaj vegansko sladico s penečim vinom, pa da je ni treba pečt ;) Najboljš, da pofotkam jagode in šampanjec, pa je ;)
      Mogoče mi pa celo uspe.

      Izbriši
    2. hahaha, vidm,d a je res hud izziv:)) kaj pa kej z agar-agarjem....al pa svilnatim tofujem? :D

      Izbriši
  2. DB, krasna je. Enkrat me razsvetki, kako napišeš tako lepe črke s tako debelo pisavo?:))
    Hvala in uživaj v tem, kar počneš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.
      Napis ni problem, ker gre samo za stopljeno čokolado (nad parno kopeljo), nadevano v stožec iz peki papirja (improvizirana dresirna vrečka). Debelino pa uravnavaš s tem, kaliko špice na stožcu odrežeš. Več je odrežeš, večja bo luknja in debelejša pisava, če jo odrežeš samo pikico, pa lahko pišeš čisto na tanko.

      Izbriši
  3. Le kako naj vemo, da ni nova, če ne napišeš? Zdi se kot današnja:) in nadvse domislena je. Pa izvedba mojstrska, da je kaj !
    Skrivnost pa... se je veselimo in ugibamo:)
    Sladek december!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj zato pa napišem, da ni nova, ker nekaj tortic imam še iz začetka leta, pa jih še nisem imel časa objavit.
      Hvala Sabina, tudi vsem vam veliko sladega.

      Izbriši
  4. Ko se mi zdi, da me nič več ne more presenetit, pa vidim tole... Od kje ideje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko idej bi šele bilo, če bi živel v tropskem podnebju ;)

      Izbriši
  5. Lp, čudovite torte. Zanima me ali delate figure angry birds tudi po naročilu? Moj sin praznuje naslednji teden in nisem strokovnjak za dekoracijo. Je alergik, tako da mu spečemo sami torto, le okrasitev je problem.
    Hvala lepa za Vaš odgovor.
    Martina
    martina.bremec@gmail.com

    OdgovoriIzbriši