ponedeljek, 1. december 2014

Princeska kolački / Princess cupcake cake

Princess cupcake cake raspberry flavor top up


Če tole ni ena bolj posrečenih izvedb torte, potem pa res ne vem, kaj bi bilo lahko še boljše. Ta tortica Princeska kolački bo sigurno še kdaj v izdelavi, vendar v kakšni drugi obliki.

Kot sem že omenil, se je letošnje praznovanje rojstnega dne naše pupe razvleklo na 4 dni. Namesto ene večje torte, sem moral za vsako priložnost narediti posebno torto. Tortice Frozen Olaf, Trojna čokoladna torta in Gola malinova torta sem že objavil, tokrat pa je na vrsti prav posebna tortica Princeska kolački, ki je bila narejena za skupno praznovanje z njeno sošolko.

Po naštevanju kakšno torto bi obe želeli  in kakšna ne bi smela biti, me je že pošteno bolela glava. Cel kup njunih želj in prepovedi mi je kravžljal možgane. Vendar smo na koncu našli kompromis s katerim smo bili zadovoljni, sedemletnici pa presrečni, saj takšne tortice še nihče ni imel na svojem rojstnem dnevu. 


Princess cupcake cake raspberry flavor left side close up


Ker je bilo praznovanje  v Mestnem muzeju Ljubljana sem se premišljeval v smeri, da bi bilo dobro, da naredim nekaj, kar je veliko bolj priročnega, kot pa navadna torta. Otroci že tako ali tako na takšnih praznovanjih ne pojedo veliko torte, razen naše tamale, ko vedno poje sigurno dva kosa. In na takšnih praznovanjih je potem samo rezanje torte in pospravljanje krožnikov čista izguba časa in nepotrebno opravilo, ker večina otrok sploh ne poje do konca torte ampak se gredo rajši čimprej igrat. 


Princess cupcake cake raspberry flavor right side




Že pred časom sem na odličnem blogu ACup4MyCake videl  nekaj tortic, ki jih je avtorica naredila tako, da je majhne tortice oziroma bolj znane kot cupcakes,  okrasila na način, da so sestavljeni skupaj dobili izgled torte. Prepričan sem bil, da bo na praznovanju veliko lažje in bolj priročno, če bo lahko vsak kar sam izbral svojo mini tortico in jih pojedel, toliko kot jih bo želel. 

Še enkrat sem na blogu poiskal tortico v obliki Princeske, ki sem jo nato pokazal slavljenkama, ki sta bili takoj obe ZA, saj jima je bila tortica zelo všeč in sta zahtevali točno takšno tortico. Tokrat sem popustil in na njuno željo izdelal "skoraj" identično tortico, ki je bila sestavljena iz 25 majhnih kolačkov - cupcakes.
Princess cupcake cake raspberry flavor front view

Kolački - cupcakes so identični kot Malinovi kolački, ki sem jih že objavil na blogu, s tem, da je v receptu sprememba pri biskvitu. Namesto olja sem uporabil stopljeno maslo, saj se kolački na ta način še lepše spečejo in dobijo zares popolno obliko, kar pomeni, da zgoraj niso napihnjeni, ampak so lepo ravni in primerni za okraševanje. Vsi kolački so bili polnjeni z malinami. Kolački, ki so sestavljali obleko so bili okrašeni z malinovo kremo, ostalih pet (telo, glava in baloni), pa so bili premazani s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in okrašeni s sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic



Princess cupcake cake raspberry flavor right side close up

Princeska v obliki okrašenih kolačkov je osvojila srca vseh prisotnih, prav tako je bilo otrokom veliko bolj všeč to, da so lahko kolačke jedli kar z roko. S tem je odpadlo rezanje torte, nabava krožnikov in žličk ter njihovo pospravljanje. Ravno tako smo s tem naredili tudi nekaj za okolje, saj je bilo veliko manj odpadka, ker so na koncu ostali samo majhni papirčki od kolačkov.

Ne vem, če ste opazili oziroma ugotovili, da kolačka v zgornjem desnem delu pladnja sploh nista del torte oziroma sploh ne pašeta tja. Tega med fotografiranjem tudi sam nisem opazil, dokler nisem urejal fotografij. Ta dva kolačka sta bila testna in sta se na pladnju pojavila čisto slučajno. 
Zaradi službenih obveznosti sem bil tako na tesnem s časom, da je bilo vse narejeno v zadnjem hipu. Lahko vam zaupam, da sem imel za celotno zadevo, kar je mišljeno peka kolačkov, polnjenje, izdelava kreme, oblikovanje sladkorne mase in okraševanje kolačkov ter potem še slikanje samo 2 uri in pol časa.   Res je, da ne bi mogel tekmovati v oddaji Capcake wars, vendar sem že precej blizu ;)


4 komentarji:

  1. Prvič vidim kaj podobnega in vse skupaj je res veliko bolj priročno in še neverjetno dobro izgleda. Super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Torte so vedno pika na i in... ja, ponavadi redko kdo od otrok poje cel kos...Vajina dva?! Dobra je!
    Tale izvedba je zares domiselna in verjamem, da je presenečenje več kot uspelo. Pa okus in sploh vse.
    Uživajte!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj če bi ji dal še tretjega, bi še tega ;)

      Izbriši