petek, 14. november 2014

Tortica Frozen Olaf

Frozen Olaf fondant figurine topper in dark with candles

Verjetno poznate tisti rek "Kovačeva kobila je vedno bosa!". Po vseh torticah, ki jih naredim za širše družinske člane, je potem problem narediti tortico samo za nas doma.

V bistvu pa je leto naokoli in naša pupa je dopolnila 7 let. Vsako leto je že za leto naprej napovedala kakšno tortico si želi in vedno sem ji ustregel po svojih najboljših močeh. Enkrat so bile popularne Winxice in je dobila torto Winx Bloom, drugo leto se je navdušila nad konji in črnim žrebcem Mistralom, zato sem ji naredil tortico Skrivnostni ranč, ki je bila po mojem mnenju ena lepših tortic, ki sem jih naredil. 

Letos pa se je stvar obrnila. Ker smo se dogovorili, da letos velikega praznovanja doma ne bo in bo imela praznovanje skupaj s sošolko, ni bilo nobenega govora o tortici na njen rojstni dan. Ekrat sem že dobil pod nos zgornji rek o kovačevi kobili, zato si nisem smel še enkrat dovoliti, da moja mala princeska za rojstni dan ne dobi svoje tortice.

Tortica je bila v bistvu njeno veliko presenečenje. Vedno mi je pomagala pri izdelavi svoje tortice, letos pa sem tortico pripravil na skrivaj. V službi sem celo kompenziral nekaj  ur, da sem lahko doma spekel biskvit, torto okrasil in izdelal figurico iz sladkorne mase.

Letos je namreč njena najljubša risanka, tako kot od marsikoga drugega,  Ledeno kraljestvo, v originalu Frozen. Sedaj je že toliko stara, da že ve, da je v vseh novejših risankah nekaj žalostnega ali groznega, pa čeprav je vedno na koncu srečen konec, zato novejših risank sploh noče več gledat.  Ko sva jo le prepričala za ogled, pa se je kot vsaka mala deklica navdušila nad liki v omenjeni risanki. Med najljubšimi liki sta ji seveda zelo všeč kraljični Ana in Elsa, vendar pa jo je navdušil tudi snežak Olaf, ki je poskrbel za obilo smeha. 

Frozen Olaf fondant figurine topper front

Izdelava figuric iz sladkorne mase vzame kar nekaj časa, ki ga pa tokrat nisem imel. Vem, da ni popoln, je pa dokaj dober pribljižek snežaka Olafa iz risanke Ledeno kraljestvo, saj je nastal v samo 40 minutah. Priznam, da tako hitro še nikoli nisem izdelal nobene večje figurice. 

Frozen Olaf fondant figurine topper side close

Tudi tortica je bila nekaj posebnega, saj doma ne uporabljamo več živil živalskega izvora, zato je bilo potrebno narediti vegansko verzijo biskvita (bo predstavljena kmalu) in kreme. Čez tortico in po krožniku sem potresel še kokosovo moko, da je dobila izgled snega in snežak Olaf svoj naravni prostor. 

Frozen Olaf fondant figurine topper chocolate vegan cake

Čeprav tortica ne izgleda tako "veličastno" kot druge tortice, ki sem jih izdelal, pa se mi zdi, da je ta veliko bolj simpatična in naravnega videza. Niti fotoaparat ne more več pričarati njenih presenečenih in zadovoljnih oči, ko je ugledala tortico s svečkami na sredi mize.

Ker je že dovolj stara, je lahko tortico sama razrezala in nam jo postregla, za snežaka Olafa pa se odločila, da se pridružil drugim figuricam iz njenih prejšnjih tort na polici v njeni sobi. 


Še vedno pa poteka GIVEAWAY v objavi Torta Turbo 2, kjer lahko dobite lonček sladkorne mase. Še imate čas za sodelovanje.



10 komentarjev:

  1. Kako posrečeno! Lepo je brati še odzive (:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Evelina. Sem že navajen, da pri tistih torticah, ki se mi zdijo najboljše, je najmanj komentarjev.

      Izbriši
  2. enkratna tortica, Olaf pa si (spet) zasluži čisto desetko! Ni lepšega kot videti 'lučke' v očeh svojega otroka! Vesel prazničen vikend!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je Ilma, tisti oči ne pozabiš kar tako. Hvala.

      Izbriši
  3. Kako lepo!!!! Meni je tortica zelo prikupna, vse skupaj pa čarobno in pravljično!
    Blažki vse, vse najboljše! Vsem vam pa krasen vikend!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brez Sabine pa ne gre ;)
      Hvala in tudi vam želimo lep vikend.

      Izbriši
  4. Priden očka :) super presenečenje si pripravil. Mi smo nekoč davno tortice kupovali in potem sva jih šla iskat zadnji dan, čisto naskrivaj, da so jih videli šele ob praznovanju. Zdaj pa jih delamo sami in otroci vse vidijo, celo pomagajo, tako, kot tvoja tamala, pa ni več presenečenje. Vem, kako si razveselil princesko, pa še tortica je svetovna! Zelo lepa. in tudi recept komaj čakam, da objaviš. Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj to je najbolje, da pomaga pri pripravi. Hvala.

      Izbriši
  5. Lepa snežna tortica s prisrčnim snežakom. Risanko sem gledala skupaj z vnukom /4 leta/ in mi je bla všeč.
    Bilo bi lepo, če bi bili vsi očki tako skrbni in pozorni kot si ti.

    OdgovoriIzbriši