ponedeljek, 5. januar 2015

Top 5 receptov leta 2014 in Instagram

Zakorakali smo v novo leto in letos pri nas veliko bolj mirno kot prejšnja leta. Lahko se v imenu naše psičke zahvalim  okoliškim stanovalcem, da letos niso imeli takšnih strelskih vaj kot prejšnja leta, zato tudi letošnja prva objava ne bo v stilu Fužinske kanonade, kot sta bili prvi objavi dve leti prej. Letos smo silvestrovo preživeli dokaj mirno. Čeprav sem si na streho pred polnočjo zmontiral kamero, da bi letos posnel, kako je v Fužinah ob polnoči, pa na posnetku ni bilo ničesar, kar bi lahko delil z vami.

Ob premišljevanju, katera bi bila prva objava letos, sem tudi opazil, da sem letos pozabil tudi na obletnico bloga easy-recepti. Namreč oktobra 2011 je nastal prvi zapis na tem blogu in oktobra 2014 je blog dopolnil svoje 3 leto. V bistvu sem že skoraj prešel čez prvi četrtino in grem vztrajno proti 4 letu. Materiala sigurno na bo zmanjkalo, saj se arhiv fotografij vztrajno polni, problem pa je v tem, da se potem te fotografije iz  arhiva izredno počasi prelevijo v objave na blogu. Verjetno se je že kdo srečal s tem problemom, a ne?

V letu 2014 se je zgodilo kar precej lepih stvari, ki so povezane z blogom, saj se je razvilo kar nekaj sodelovanj z različnimi podjetji, kot so Philips Slovenija, Lidl, odlična spletna trgovina DekoracijaSladic.si in pa zadnje s podjetjem Mercator v okviru projekta KuhaM, ki še vedno traja in obeta veliko potenciala. 
Prav tako sem izredno hvaležen za vso vašo podporo v obliki obiskov na blogu, všečkov  na FB profilu bloga in  vseh komentarjev (dobrih in slabih). Vem, da z recepti ne morem vsem ugajati, vendar na njemu predstavljam kot je zapisano na prvi strani, Moj svet kuhanja in priprave sladic, zato sem vesel vseh stalnih obiskovalcev in tudi novih. Med  stalnimi moram sigurno izpostaviti Sabino, ki se zadnje čase  oglasi s komentarjem pri vsaki objavi in zaradi katere vem, da je objava sploh vidna na blogu. Zares lepa hvala Sabina. Poleg tega pa opažam, da se je velik del komentatorjev preselil iz bloga na FB profil, zato  sem se sprijaznil s tem, da se je odziv komentatorjev na blogu zmanjšal. 

Da pa ne bom preveč nakladal, preidimo k bistvu današnje objave. Po pregledu statistike sem ugotovil, da so nekateri recepti precej bolje obiskani kot drugi, zato tokrat predstavljam 5 najbolj obiskanih receptov leta 2014 - Top 5 v letu 2014.  

1. Presna jagodna tortica 

Zares preprosta in ena izmed prvih presnih tortic, ki sem jih objavil.

Raw strawberry cake on plate

2. Zdravi piškoti iz samo treh sestavin

Sigurno eni izmed najlažjih in enostavnih za pripravit ter bolj zdravih  piškotov.

3 ingridients cookies in pot

3. Sirup iz poprove mete

Eden naših najljubših v poletnih mesecih, ki s svojo svežino odžene vroče dni.

Sirup iz poprove mete top shot

4. Melisin sirup

Še eden izmed sirupov, ki so pri nas nepogrešljivi v poletnih mesecih.

Melisin sirup v flaškah

5.  Novoletna sladica s penečim vinom in malinami

Majhno presenečenje iz šampanjca in malin za silvestrstovo.

Champagne and raspberry dessert front shot


Prav tako sem zelo vesel, da je ena izmed bolj obiskanih strani tudi podstran Kako izdelati / How to make, kjer objavljam vodiče za izdelavo figuric iz sladkorne mase. Vem, da že nekaj časa ni bilo objavljeno nič novega, vendar pa se material nabira, časa za spisanje objave pa ni ;(

Se je pa v zadnjem času zgodila še ena novost, ki je povezana z blogom. Tako kot s Facebook profilom, sem tudi z Instagramom odlašal, vendar se nazadnje opogumil in ustvaril profil easyrecepti, kjer me lahko spremljate tudi tisti, ki uporabljate Instagram. Čeprav se ga še privajam in ne poznam vseh njegovih skrivnosti, pa lahko na njemu včasih veliko prej vidite, kaj ustvarjam in kakšna objava prihaja oziroma bo enkrat prišla na blog. 

Instagram icon thumb

Upam, da ste lepo preživeli te krasne sončne praznike, sedaj pa k novim zmagam naproti.

Srečno!!!



5 komentarjev:

  1. Vse dobro v novem letu! Te poiščem na Instagramu (jaz ga mam, pa le redko uporabljam, ker se mi kartica takoj zafila, ne vem, kako je to m,ogoče, poleg tega moj telefon ni sposoben lepe fotke:/, tako da že razmišljam o ajfonu)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej, v letu 2015 ti želim veliko ustvarjanja in vse dobro. Z veseljem bom spremljala tvoj blog tudi v bodoče :-)
    Lp, I.

    OdgovoriIzbriši
  3. Seada imam pa rdeča lička:)
    Ja, ko enkrat potrkam na vrata, ostanem zvesta:). In sploh... doooooooooooooolgo sem kukala, si pasla učke in našla veliko zanimivega brez da to sloh povem....Časi se spreminjajo... jaz pa imam še vedno star mobi in fb profila ne, zato ostajam le pri 'stari pisemski blog praksi'.
    Zanimiv je tvoj svet, svet sladic in ostalih dobrot! Hvala!
    Bodite kar se da lepo!!!!

    OdgovoriIzbriši