petek, 11. december 2015

Minion torta in kolački

Minion cake and cupcakes Torta minioni in kolački blog shot

Bananaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Šele nekaj mesecev je minilo, od kar je animirani film Minioni (v originalu Minions) razveseljeval otroke in nekatere starše v kinih, pa so ta majhna rumena bitja še vedno zelo popularna. Ker že dolgo nisem objavil nobene torte je bila tokrat priložnost za predstavitev Minion torte in kolačkov

To ni moja prva torta, ki je nastala v zvezi teh rumenih bitij in obeh predhodnih animiranih filmih Jaz baraba in jaz baraba 2 ( v originalu Despicable me in Despcable me 2). Na blogu si lahko ogledate predstavitev torte Jaz baraba, vodiča izdelave Minion figurice in še ene izmed zvezd iz prvega dela animiranega filma in sicer puhastega samoroga, kjer sem izdelal torto Despicable me Its so fluffy.

Minion cake Torta minioni with 8

Veseli me, da sem dobil kar nekaj pohval oziroma pozitivnih mnenj, da jim je vodič za izdelavo figuric Minion iz sladkorne mase pomagal pri njihovi izdelavi.  Nekatere figurice so bile prav odlične. Veliko vas je ugotovilo, da izdelava figuric iz sladkorne mase ni bav bav in se da izdelati figurice tudi če niste umetnik.  Zato gre pohvala vsem, ki ste izdelali figurice po vodiču.
 
Tokratna torta je nastala za praznovanje rojstnega dne moje hčerke in njene sošolke, ki sta takrat šli gledat film Minioni v kino in sta  bili navdušeni.  
Zgodba Minionov se prične že ob nastanku sveta, ko so prisrčna bitja le rumeni enocelični organizmi. Kasneje se skozi leta razvijajo in sčasoma prepoznajo svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal pa kljub trudu svoje gospodarje zelo težko obdržijo – izgubijo tako tiranozavra kot tudi Napoleona, Drakulo in številne druge. Ko se Minioni nenadoma znajdejo brez zlobneža, ki bi mu služili, postanejo potrti in nazadnje padejo v globoko depresijo.
Minion po imenu Kevin skuje načrt in se skupaj z najstniškim upornikom Stuartom in prestrašenim malim Bobom odpravi v širni svet, da bi svojim bratom našel novega zlobnega šefa.
Razburljivo popotovanje obrodi sadove, ko spoznajo prvo žensko super zlobnico Scarlet Overkill, ki ima prav vse karakteristike, ki jih iščejo v svojem novem potencialnem gospodarju. Vseeno pa zgodba tukaj še niti približno ni končana, saj je pred njimi še največji izziv – svojo vrsto morajo rešiti pred pretečim izumrtjem.(vir: http://www.kolosej.si/filmi/film/minioni/)

Minion cupcakes minioni kolački close up



Kot sem že pri lanskem praznovanju ugotovil, je najlažje oziroma najbolj smiselno za rojstni dan pripraviti torto v obliki kolačkov ali bolj znanih cupcakes. Lanska tortica Princeska kolački sestavljena iz kolačkov v obliko princeske je bila zadetek v polno, saj ni bilo problema z rezanjem, otroci pa so si sami izbrali koliko kolačkov bodo pojedli.  

Minion cake and cupcakes Torta minioni in kolački top shot

Za letos je bila želja, da naredim kolačke na katerih bodo minioni, vseeno pa sem se na koncu odločil, da naredim še eno majhno tortico v obliki glave minona. 

Osnova za kolačke je bila iz preverjenega recepta iz objave Malinovi kolački, ki so bili naluknjani in napolnjeni s pomarančno kremo in prekriti s sladkorno maso Smartflex Velvet v obliki minionov. 
Torta je bila iz vanilijevega biskvita, polnjena s pomarančno kremo, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex velvet v obliki miniona. 

Minion cake and cupcakes Torta minioni in kolački front and top

Sladkorna masa Smartflex Velvet je iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si


3 komentarji:

  1. Zabava na vrhuncu... veselje do neba... otroški in tvoj svet ne poznata meja :)
    Vse najboljše princeskama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljen!
    Super torta in kolački! :) Sama imam kmalu namen narediti Minion torto pa imam vprašanje glede rumene sladkorne mase Smarflex z Dekoracije sladic. Ali ste uporabili njihovo 700g rumeno maso za izdelavo te torte, saj mi na sliki na njihovi spletni strani deluje bolj bleda (mogoče je samo taka slika?), pri vas pa je živo rumena, kakršno bi tudi potrebovala. Da ne bi po nepotrebnem naročila napačne mase bi prosila za vaš odgovor. Lep dan :)

    OdgovoriIzbriši