sobota, 16. junij 2012

Torta Piratski otok - Pirat island cake


Po krajšem premoru spet ena torta, ki je bila namenjena šestletnemu sinu sodelavca. Ta torta mi je pa dala vetra. Priprave za torto so potekale cel teden, potem pa je bilo še s časom na tesno, tako, da je bila torta končana 2 minuti preden se je odpeljala novemu lastniku. Res neverjetno. Prav tako je bila mišljena samo ena torta (tista na levi s piratom), vendar pa se mi je zdelo, da jo bo premalo za vse povabljene, pa sem na hitro naredil še eno malo manjšo (piratsko ladjo), da ne bi kdo slučajno ostal brez. Boljš preveč, kot pa premal.
Za okus so želeli Nutellino kremo, tema torte pa so bili pirati. Najprej sem si na internetu ogledal velike količine fotografij raznih piratskih tort, nato pa si zamislil svojo, v kateri so delčki ostalih tort. Kot sem že v prejšnjih postih pisal, da nisem "baš" neki oblikovalec figuric iz marcipana oziroma tičine mase, zato sem imel kar nekaj dela z izdelavo skrinje in pirata. 

Kocka, na kateri sedi je bila pravšnje višine, kot skrinja, katera se je že hladila v hladilniku.
Ko mi je to uspelo, sem vedel, da z ostalim ne bo težav, vendar sem se motil. Ker je celotna torta prekrita z marcipanom, mi je le ta delal velike težave. Mogoče je bil problem Nutellina krema, ki je malo bolj mastna od drugih krem in je nekako topila marcipan. Zato je bilo na nekih mestih malo improvizirati, vendar pa je bil končni rezultat kar dober. Priznam, da bi lahko naredil še malo bolje, vendar  pa pri tortah, kjer nimaš preveč časa, ni popravnih izpitov. Za zaklad, kateri se skriva v skrinji  sem uporabil jedilne perlice, ki predstavljajo bisere, palma pa je narejena iz vafljeve rolice in papirnatih listov.
Druga torta pa je nastala res v zelo kratkem času, saj je bila za backup. Ladjo iz biskvita sem še nekako oblikoval, problem pa jo je bil obliti s čokolado, da bi lepo izgledala. Tukaj mi še manjka kilometrina oziroma izkušnje, vendar pa so izgled torte vsaj malo popravila jadra. 

Dost nakladanja in opravičevanja ter naj slike povedo svoje. 

Okrog otoka in ladje so morski psi iz gumi bombonov.
 



Tukaj se najbolj vidi, da bi lahko ladjo še malo bolj izpilil.
 

Detajli na skrinji.
Kaj pa vi mislite o izgledu torte?

6 komentarjev:

  1. Navdusenje nad izgledom in okusom je bilo veliko. Danilo odrezal si se vrhunsko. Hvala se enkrat.
    Edino transport je pa terjal padec pirata.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajajaj! Upam, da ste ga naglihali nazaj, če ne pa so vsaj tukaj slike, kako je zgledalo pred prevozom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uaaauuu... zelo mi je všeč ta torta. Še prav posebno pirat na skrinji. Vidi se, da delaš z velikim veseljem in potrpljenjem.
    Verjamem, da je bila tudi zelo dobra.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za pohvalo. Sej pravim, da nisem slaščičar, ampak se vedno poskušam najbolj potrudit, da so otroci zadovoljni.

    OdgovoriIzbriši
  5. izgleda ,da nisi samo dober slaščičar,saj si dokazal tudi oblikovalski talent, ki si ga poleg fotografiranja do sedaj prikrival.Le kakšne talente še skrivaš D. ?

    OdgovoriIzbriši
  6. Glede izdelave slaščic se lahko zahvalim mami, ki mi je vedno pekla torte in razne slaščice. Oblikovalski talent se bo moral še bolj izraziti, saj še malo šepa, za fotografijo pa nimam pravih prostorov oziroma ambienta, da bi lahko slike prišle še bolj do izraza. Se pa trudim po svojih najboljših močeh in sem s tem kar zadovoljen.

    OdgovoriIzbriši