nedelja, 5. maj 2013

Torta Čebelica Maja


Z enotedenskim zamikom danes predstavljam tortico, katero sem naredil za Mašo. Maša si je zaželela neke vrste spomladansko tortico, na kateri naj bi bile živali kot so polžki, pikapolonice in čebelice. Ko sem začel z izdelavo figuric, natančneje s čebelico, se mi je utrnila misel, da bi lahko torta bila v zvezi z risanko  Čebelica Maja. To sem predstavil Mašinem očku, ki se je strinjal, tako da sem poskušal ustvarit nekaj v tem stilu. Ker je bila torta čokoladna, spet nisem imel preveč maneverskega prostora s pretiranim okraševanjem, kljub temu, pa mi je uspelo izdelati tortico nad katero so bili navdušeni. 

Iz sladkorne mase so nastale naslednje figurice:

"Wannabe" Čebelica Maja (na glavi bi moral narediti kodrčke, da bi si bila bolj podobna)

Trotek Vili

Pikapolonici



Polžka


Gasilska pred odhodom na torto



Tortica je bila narejena iz treh plasti biskvita (dva svetla in en temen), polnjena z vanilijevo kremo in jagodami, prelita z ganache kremo in okrašena s fguricami iz tičino mase. Tudi tokrat sem uporabil širok silikonski čopič, s katerim sem naredil vzorec na obodu in na vrhu torte, ki pa na fotkah ni tako lepo viden.


Tako kot Zoja zadnjič, je bila Maša zelo vesela tortice o Čebelici Maji. Prav tako pa vsi ostali, kateri so jo lahko poskusili, saj polnozrnata moka in rjavi sladkor dasta biskvitu neke vrste rustikalni okus.

7 komentarjev:

  1. Neverjetne kreacije na tortah izdeluješ! Čebelice, pikapolonice... Ma...ta čebelica Maja me je takoj odpeljala v otroštvo...he he he... ZELO LEPO!
    Pozdavček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Simona, vendar pa so tudi tvoje kreacije čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej! Ker mi je tvoj blog zelo všeč, sem te omenila v članku na Cosmopolitanovi spletni strani. Upam, da ti bo to prineslo kaj prometa. :) In seveda, upam, da te ne moti! http://www.cosmopolitan.si/novinarka/ziva/najboljsi-slovenski-kuharski-blogi/ LP, Živa

    OdgovoriIzbriši
  4. Živa, sploh me ne moti in mi je v veliko čast, da si me uvrstila med 5 blogov, katere tudi jaz redno obiskujem in jih zelo cenim. Upam, da bo tale moj blog všeč tudi ostalim obiskovalkam in obiskovalcem. LP

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh, kako ljubka Maja! Za pojest:)

    OdgovoriIzbriši
  6. svetovno mene samo zanima,čelahko dam ticino maso na čokoladno kremo npr.marjetico?=)
    Ker vsi pravijo,da lahko daš to maso samo na masleno kremo,ne pa na smetano=)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, da smetana topi tičino maso. Pod tičino se daje masleno kremo (da ni samo maslo, se daje notri tudi bela ali pa temna čokolada), lahko jo namažeš z marmelado ali pa čokolado.
      Če je že torta premazana s kremo, kjer je smetana, lahko daš okraske iz tičino mase na torto nekaj ur prej, saj se ne stopijo v trenutku, sploh če so že dovolj suhi. Obstaja samo bojazen, da se spodnji del malo stopi in spusti barvo na kremo.
      Včasih je dobro dat okraske iz tičino mase na smetano, da postanejo mehki ob rezanju in da niso pretrdi, ko se jih je.

      Izbriši