torek, 20. maj 2014

Konji v hlevu / Horses in a barn cake

Horses in a barn fondant cake
Konji, konji in zopet konji. Zadnje čase se svet okoli mene vrti samo še okoli konjev. Če mi že tamala ne teži za vsako igračko konja, ki jo vidi v trgovini, ali o tem kako bi ona šla na tabor s konji, pa pridejo na vrsto tudi torte s konji. Včasih v pol ležečih položajih, kot sem delal torte figuric likov Onchou iz risanke Mia in jaz in Pegasusa iz risanke Barbie, pa potem v stoječih položajih kot pri torti Policist konjenik  in pa seveda najlepša med vsemi Skrivnosti ranč, ki je bila narejena prav za mojo tamalo.
Tokrat pa mi ni bilo potrebno izdelati celotne figurice konja, saj je bilo potrebno narediti figurico konja, ki kuka iz hleva.
Na začetku sem izdelal 3 profile konjskih glav v različnih barvah.

Horse head fondant

Nato sem jih še dokončal, da so figurice izgledale kot konjske glave. Naj mi ljubitelji živali oprostijo (mednje se štejem tudi sam), ampak te figurice so mi bile tako dobre, da sem jih celo mislil namestiti na steno, tako kot imajo lovci na stenah njihove trofeje. Mogoče pa je tole celo tržna niša, izdelava figuric iz sladkorne mase za na steno. Čeprav ne bom nikoli razumel zakaj imajo mrtve živali na steni, pa bi bilo imeti vseeno veliko bolje imeti glavo iz sladkorne mase, kot pa iz nečesa, kar je bilo včasih živo bitje.

Horses heads fondant
Izgled torte je bil zamišljen kot manjši ograjen ranč, na kateremu je hlev iz katerega kukajo konji. Podobnih tort je na spletu že kar nekaj, zato tokrat nisem odkrival tople vode. Sem se pa potrudil, da figurice konjev izgledajo malo bolj resnično, kot na teh iz spleta, ki so bolj na risankasti osnovi. 

Horses in a barn fondant cake left
Horses in a barn fondant cake right

Torti sta bili zopet  narejeni iz treh plasti čokoladnega biskvita, polnjeni s kremo (sladka smetana+mascarpone+nutella), premazani in zravnani s švicarsko masleno kremo z nutello in oblečeni v tičino maso. Hlev je bil prekrit s slamo iz svičarske maslene kreme z belo čokolado.

Horses in a barn fondant cake front

Čeprta torta izgleda super, sem malo falil z razmerjem konjskih glav, saj sem jih delal pred tortami in ko so bile torte končane, sem videl, da so konjske glave malo prevelike za hlev. Kljub temu pa je bila Luka navdušen nad torto, saj je tudi on velik ljubitelj konjev. 


9 komentarjev:

  1. Super izgleda, nic ne motijo vecje glave, so konjicki se bolj v ospredju. Jaz sem pa v nedeljo prvic okrasila torto z naravnimi rozami pa je tudi prav dobro izpadlo. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. OMG, this is amazing! To je bilo prvo kar sem pomislila ob pogledu še na eno tvojo sladko mojstrovino... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je pa prava konjska mojstrovina.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau!! Kako je pa tole super izpadlo! Torta je prelepa, čisto super razmerja so. Filmska, res.

    OdgovoriIzbriši
  5. Predlagala bi, da daste vse te figurce v poseben blog, ker so kot posebna tema.
    Pišete čudovite vse ostale prispevke.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna torta! Glave pa niso prav nič prevelike, ravno prave so!

    OdgovoriIzbriši
  7. Danilo, razen, da pogrešamo kakšno novo objavo.... še nisem pohvalila te torte. Top of the top. Sploh, ker letos princeska praznuje na ranču. Mi bi eno tako kar naročili pri tebi. Je kakšna možnost?
    Pozdravčki

    OdgovoriIzbriši