sreda, 16. julij 2014

Poročna torta

Wedding cake 3 tier fondant front

Veste česa se slaščičarji najbolj bojijo oziroma najbolj veselijo? Po moje sigurno izdelave poročne torte.

Pri izdelavi poročne torte ni prostora za napake, saj lahko s slabo izdelano poročno torto  nevesti pokvariš njen dan, vsi pa vemo kaj nevesti pomeni popoln poročni dan. Poleg vsega ostalega še sigurno popolno poročno torto. Dobra stvar izdelave poročne torte pa je ta, da ti nekdo zaupa tako odgovorno nalogo, pri kateri se lahko izkažeš ter sebi in drugim dokažeš, da se da narediti tudi zelo lepo poročno torto, pa čeprav se tega nisi nikoli učil. 
Čeprav poročne torte prej še nisem delal, sem pa že delal poročne figurice iz tičino mase, ki si jih lahko ogledate v objavi Poročna figurica.

Poročne torte se verjetno ne bi lotil, če mi jo ne bi predlaga dobra prijateljica. Ideja je bila za preprosto trinadstropnjo torto oblečeno v tičino maso bele barve s satenastimi trakovi in pa dveh okusov. Glede peke biskvita in krem nisem bi zaskrbljen, za oblačenje torte v tičino maso, pa sem želel najti popolno maso, ki se ne izsuši, ne trga in se z njo super dela. In prav takšno tičino maso sem našel v spletni trgovini Dekoracija sladic.si, kjer so zaželi s prodajo odličnih tičino mas znamke Smartflex Velvet. S to tičino maso je res super za delat, saj je elastična in fleksibilna, se ne trga in jo je možno razvaljati zares na zelo tanko.  

Torta je bila sestavljena iz treh biskvitov premera 36-28-20. Spodnja je bila čokoladna, zgornji pa sta bili jagodni. Vse so bile premazane in zravnane s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečene v tičino maso Smarflex velvet

Wedding cake 3 tier fondant top front

Torta je na pot odšla sestavljena (ne tako, kot jo nekateri vozijo posamezno in jo sestavijo na kraju) ter je pot odlično prestala, brez da bi se sesedla ali pa nagnila. Juhej!

Malo pred končnim dogodkom je bila torta okrašena s svežimi vrtnicami, ki so popestrile končni izgled poročne torte, da torta ni izgleda minimalistično pusta. 


Na koncu bi lahko zapisal : Konec dober, vse dobro!
    

14 komentarjev:

  1. vse čestitke za čudovito enkratno torto, o okusih pa sploh ne dvomim (ha ha, zanesljivo pa o izbiri poklica!)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo kako ti je lepo ratalo oblečt torte!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna je :) Zagotovo je bila pika na i poročnemu dnevu....

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vsem za komentarje. Me zelo veseli, da vam je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau, to pa je bil pogumni projekt. No in za moje pojme si ga naredil z odlko. Torta je že brez vrtnic popolna, vrtnice dodajo le še piko na i. Čudovita je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Vedno imam rad izzive, ali še bolje, da živim za izzive.

      Izbriši
  6. Za koliko oseb pa je bila ta torta? :)

    OdgovoriIzbriši
  7. The game is frequented by high rollers, who could wager tens or tons of of 1000's of dollars on a single hand. Minimum bets are relatively high, typically beginning at $100 and going as high as $500. Posted maximum bets are sometimes organized to bet365 suit with|swimsuit} a player.

    OdgovoriIzbriši