ponedeljek, 13. april 2015

Poročna torta rdeče lilije

Red calla lily wedding cake fondant chocolate and peach cake

Današnja objava bo mogoče kakšni bodoči nevesti in ženinu za inspiracijo, saj bo v tokratni objavi glavno vlogo nosila dvonadstropna poročna torta z rdečimi lilijami. Čeprav pri poročnih tortah ni prostora za napake, sem bil vesel, da sem lahko zopet za družinske člane delal poročno torto.

Tudi tokrat bodoča ženin in nevesta nista bila preveč zahtevna, saj sta želela da zanju pripravim  dvonadtropno torto v dokaj minimalističnem stilu in sicer zelo podobno poročni torti z lilijami, ki sem jo delal že pred časom. Tokrat le z manjšo spremembo, saj je morala biti torta v rdeče beli barvi. 

Red calla lily wedding cake fondant chocolate and peach cake close up on top of the cake

Nekaj dni pred poroko sem iz sladkorne mase Smartflex Flower izdelal več rdečih sladkih lilij, ki so se preko noči posušile in obdržale obliko. Rožice bi izgledale še lepše in bolj naravno, če bi se lotil  stanjšati robove cvetov, vendar pa je "posebna domača  situacija" zahtevala, da sem jih pustil v originalnem stanju.



Spodnja torta je velikosti 36 cm, čokoladen biskvit, polnjen z kremo iz temne čokolade (81 %) in  malinami, ki je bolj kompaktna in zdrži težo zgornje torte. Zgornja torta velikosti 26 cm, vanilijev biskvit, polnjen s skutno kremo in narezanimi breskvami ter breskovo kremo z narezanimi breskvami. Obe sta bili premazani in zravnani s švicarsko masleno kremo, s tem da je bila spodnja s temno čokolado, zgornja pa z belo čokolado.  Obe torti sta bili na koncu oblečeni v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracijasladic.si.

Red calla lily wedding cake fondant chocolate and peach cake front shot on cake

Na koncu so bile na tortico dodane še rdeče lilije iz sladkorne mase, za pikico na i, pa so poskrbeli  listi okrasne trave.

Red calla lily wedding cake fondant chocolate and peach cake side focus on lily



5 komentarjev:

  1. Ah, lepa!!!!! Vsaka nosi svoji zgodbo in pusti svoj pečat... In... le kdo ni z tvojimi umetninami zadovoljen?
    Sama bi pojedla vso kremo spodnje torte, biskvit bi pustila svatom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sabina. Zmenjeno, dobiš samo kremo ;)

      Izbriši
  2. Kako pa poskrbiš za to da zgornja torta ne pade gor .daš v spodnji biskvit palčke...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pri dvonadstropnih torticah ne uporabljam palčk, saj tičina masa dobro zdrži težo zgornjega biskvita. Tale tortica se je peljala po cesti celo na Krvavec in zdržala celo pot. Pri tronadstopnih, pa samo v spodnjo torto dodam 5 slamic, zgornja ni podprta.

      Izbriši