četrtek, 30. maj 2013

DM tek za ženske torta

dm tek za ženske torta

Še dva dni in Tivoli bo spet poln tekačic, saj je spet prišel čas, da DM organizira tek za ženske, kateri je letos že osmi po vrsti. Lahko rečem, da nekatere ženske prav živijo samo za ta tek, kateri je nekatere od teh prepričal, da je tek nekaj dobrega. Nekatere so šle samo probat na enega izmed teh tekov, potem pa jih je tek zasvojil in tečejo še čez celo leto, DM teka pa se vsako leto udeležijo.  Tudi moja je bila dvakrat na tem teku, vendar pa sedaj več ne najde sotekačice in ji ni za tečt sami. Poln Tivoli tekačic, ona pa ne najde sotekačice. Ampak jaz spoštujem njeno odločitev in vem, da se bo enkrat vrnila na tek.
Ta torta pa je namenjena eni izmed takšnih tekačic, ki se tega teka vsako leto udeleži, poleg tega pa ima še  rojstni dan. Na začetku je bila ideja za torto nekaj v tekaškem smislu, ampak sem se nato odločil, da poskušam narediti tortico v obliki logo znaka dm teka za ženske, katerega bo sigurno zelo vesela. Na njihovi strani sem videl, da bodo letos majčke v zeleni barvi, zato sem naredil tudi logo v aktualni barvi majčk, bel napis na zelenem ozadju. 

Najprej sem se lotil napisa in logo znaka. Težko je izrezat tak majhne črke iz sladkorne mase, ki se skozi premika. Čeprav niso čisto v nulo ravne, vsaj izgledajo kot črke. Po vsem tem rezanju s skalpelom, bi me lahko zaposlili v kliničnem centru.

dm tek za ženske torta napis iz tičino mase

dm tek za ženske torta logo iz tičino mase

Tortica pa je bila sestavljena iz temnega biskvita, namočena z višnjevim sirupom, polnjena s kremo in višnjami, prelita z zeleno ganache kremo, okrašena s kremo in napisom iz tičino mase.

dm tek za ženske torta

Pri sestavljanju sem malo zgrešil sredino, pa malo zamaknil črke in znak, kljub temu pa je razvidno za kaj se gre.

dm tek za ženske torta napis

A ste že kdaj udeležile dm teka za ženske oziroma  se ga nameravate udeležiti?

Še vedno imate čas za prijavo na njihovi strani oziroma v drogerijah DM. Vsem udeleženkam teka pa želim veliko dobre volje in uspešen tek.


UPDATE: Pa je prišla torta po drugih kanalih na facebook strani DM in DM teka za ženske.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=662189167131918&set=o.144701668965738&type=1&relevant_count=1

https://www.facebook.com/dmtekzazenske


8 komentarjev:

  1. DB, ne tečem ... tole torto bi pa rade volje poskusila.
    Haha... sem se morala nasmejat tistemu z rezanjem in KC.

    OdgovoriIzbriši
  2. Niti nisem pomislila, da si zgrešil sredino..., jaz sem bila prepričana, da si zamaknil z namenom in da tako mora biti... :). Verjamem, da je torta tako dobra, kot je lepa... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna torta!
    Tečem in tudi na DM teku sem tekla dvakrat (ali trikrat?). Letos ne grem, pa mi je kar malo žal, a me je v preteklih letih tista gužva preveč "ubijala" in sem rekla, da ne grem več. Morda spet, ko se hčerka odloči, da pa bi šla še enkrat :-) (lani sva se uspešno spopadli s 5 km progo)

    OdgovoriIzbriši
  4. Česa se ti vse ne lotiš! Sem tekla DM tek, potem sem postala bolj resna in šla na kak polmaraton. Sedaj imam pa kar voziče in hitro hojo;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sicer poskušam rekreativno malo tečt, na Dm teku pa še nisem bila. Pravzaprav sem se 2 leti nazaj prijavila, pa sem, kako priročno takrat zbolela.

    Tortica je zelo lepa, kot ponavadi :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Glede na to, da ste se javile večinoma tekačice, bi lahko organizirali kakšen blogerski tek ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hahaha, saj res, toliko je blogerk-tekačic oz. da ne izključimo tudi lepšega spola; blogerjev-tekačev... pa se tega ni še nihče spomnil???

    OdgovoriIzbriši
  8. Ta prava DM torta...super ti je uspelo... sama sem bila 2x na Dm teku, samo me gužva preveč odbija...na žalost se ne da res dobro tečti ampak bolj hodi na momente.. na blogerski tek bi šla pa takoj, gužve sigurno ne bi bilo take=)

    OdgovoriIzbriši