četrtek, 21. november 2013

Hitre mini pizze v 10 minutah - Happy face style

Mini pizza Happy face

Ste se kdaj našli v zagati, kaj storiti, če imate doma cel kup otrok,  vi pa bi jim želeli pripraviti nekaj res na hitro? Podobna stvar se je zadnjič zgodila meni, vendar pa sem to elegantno in na hitro rešil, saj sem se odločil, da naredim mini pizze iz pšeničnih tortilj. Res, da ne gre za "zdravo" jed, sem pa otroke vsaj prepričal, da so celoten pekač zmazali v trenutku. 

Prav tako je bila celotna zadeva zanimiva, ker sem hotel preizkusiti v kolikem času mi bo uspelo speči celoten pekač malih veselih obrazkov. 

Za hitrostni preiskus potrebujete :
- 5 pšeničnih tortilj
- očiščeno pločevinko  (za rezanje)
- pločevinko pelatov
- nariban sir za pizzo
- pol bučke
- 20 oliv

Nakaj časa nazaj sem na spletu videl, da nekateri za spodnjo plast pizze, vzamejo kar kupljene pšenične tortilje. Tudi mi včasih na hitro naredimo na enak način, saj ni treba pripravljat testa, pa še htreje je spečeno. 
Tokrat pa sem se odločil za mini varianto, s tem da sem z očiščeno in odrezano pločevinko  iz vsake tortilje izrezal 4 mini tortiljice. Ostankov nisem metal stran, ampak jih je bila deležna naša psička. 

Rezanje tortilje za mini pizze

Na pekač postavimo papir za peko in nanj zložimo 20 mini tortilj ( na moj pekač gre 4 vrste po 5 tortilj). Pločevinko pelatov zmiksamo s paličnim mešalnikom in z žlico paradižnika premažemo tortilje.  Potresemo s sirom. Bučko narežemo na kolobarje, kolobarje pa razpolovimo. Zelene olive razpolovimo in nato na vsako tortijo postavimo polovico kolobarja bučke in razpolovljeno olivo, tako da izgleda kot vesel obrazek - Happy face. 

Mini pizza Happy face
 
Pečemo v ogreti pečici 6 minut na 250 stopinj. 

Mini pizza Happy face

Ker sem res preizkušal mojo hitrost in hotel na hitro odrešiti otroke lakote, mini pizze ne izgledajo spektakularno. So jih pa otroci z veseljem in na hitro pospravili, saj so veseli obrazki prepričali tudi tiste, ki na pizzi ne marajo oliv in bučke. 


7 komentarjev:

  1. Njami, to bo pa nekaj za poskusit... :). Otroci so pa res največji 'food' kritiki... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Te male pizze pa so me kar nasmejale. Res dobra ideja.. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. tole pa moramo poskusiti z našo Zojo. hvala za idejo! :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. Res dobra ideja. Prebrisano si to speljal, izgled je (palec gor).

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična ideja in vse pohvale za izvirnost :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tole s psičko mi je pa znano :) izgledajo super, po okusu pa so verjetno še boljše!

    OdgovoriIzbriši