ponedeljek, 18. november 2013

Lego Ninjago - figurice za na torto

Ninjago figurec fondant

Naporen teden je bil za mano. Poleg vseh ostalih obveznosti in službe, smo imeli ta teden dvakratno praznovanje rojstnega dne naše male pupe, še eno praznovanje rojstnega dne njene sošolke, na koncu pa super nedeljsko družinsko druženje pri prijateljih z odličnim nedeljskim kosilom in peko kostanja v kaminu. Nikoli si ne bi mislil, da kostanj pečejo tudi doma v kaminu. 

Kljub vsemu, pa sem našel čas, da  mi je uspelo narediti figurice na temo Lego kock in risanke Lego Ninjago.  Čeprav sem na začetku mislil, da bodo te figurice enostavna stvar, pa sem se z njimi kar malo namatral. Na začetku sem poskušal celoten postopek izdelave fotografirati, vendar pa mi ni uspelo, tako da bo tokratna objava spet samo predstavitev figuric. Imam pa že fotografiran postopek izdelave figurice Pujse Pepe, ki bo kmalu objavljen. 

Tokratno ekipo figuric Lego Ninjago sestavljajo:

Ninjago Kai fondant
Ninjago Kai

Ninjago Jay fondant
Ninjago Jay

Ninjago Zane fondant
Ninjago Zane
Ninjago Cole fondant
Ninjago Cole
Ninjago Sensei Wu fondant
Ninjago Sensei Wu
Celotna ekipa pozira.

Ninjago figures fondant



13 komentarjev:

  1. Vedno znova te občudujem kakšne umetnine delaš - vsaka ti čast! Koliko časa ti približno vzame izdelava 1 takšne figurice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izdelava poteka po fazah, saj se morajo nekateri deli posušiti, da je sestavljanje lažje. Tukaj sem prvi dan delal telo, roke in orožje (cca pol ure do 1 ure pri prvem, dokler nisem našel pravega načina). Pustil čez noč, da se je rahlo osušilo, nasledni dan pa izdelal glavo in "kapuco", nato pa vse skupaj pritrdil z vodo.
      Nikoli nisem meril točno koliko časa v minutah rabim za izdelavo ene figurice.
      Za primerjavo lahko samo povem, da naprimer figurico Pujse Pepe (ki sem jih naredil že nekaj in vem kako poteka izdelava) lahko izdelav v cca 30 minutah, če imaš že pripravljene vse barve sladkorne mase. Drugače ti vzame barvanje še kar nekaj časa.
      Najtežje je prva izdelava, ko se še lovim in poskušam figurico čim bolj podrobno izdelat. Takrat gre res zelo veliko časa.

      Izbriši
  2. Oooo, s temi lego figuricami pa si zaplaval tudi v naš svet igrač.... :). Moja fanta jih namreč obožujeta...hahaha. Krasno si jih naredil!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  3. Iiii, čudoviti so! Lih za naše otroke, smo taki lego feni. Dobro si jih zadel :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja je tudi letos dobila prvo Lego škatlo, prej so bile samo punčke.

      Izbriši
  4. Ti imaš res potrpljenje in spretne prste :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomoje več potrpljenja kot spretnih prstov ;)

      Izbriši
  5. Pravi mojster figuric! Tile LegoNinje so res zanimive, čeprav jih v resnici ne poznam. Z Lego kockami sem izgubila stik, ko so sinovi odrasli. Glede na to, da je vnuk poleti dopolnil 3 leta, me kmalu čaka novo snidenje z Lego figuricami. lp, Ljuba

    OdgovoriIzbriši
  6. ua, čist so hudi! tist stric z brki in bradico je pa ful simpatičen! bi šla na kavo z njim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thx, si me pa nasmeja s tem, da bi šla na kavo s tem stricem.

      Izbriši