sobota, 9. november 2013

Pujsi v blatu


Pujsi v blatu - Pigs in the mud cake
Pa sem tudi jaz podlegel, da sem naredil tortico v stilu Pujsi v blatu, v originalu Pigs in the mud.

Nisem pa edini, ki je danes objavil torto v stilu ene izmed najbolj priljubljenih tort Pujsi v blatu.  Ker sva po naključju skoraj istočasno izdelovala podobni torti, sva se z  blogerko Ano iz bloga NaredilaAna dogovorila in odločila, da danes na najinih blogih oba naenkrat objavima najini verziji torte Pujsi v blatu. Njeno torto si lahko ogledate tukaj.

Vendar pa v tem blatu niso bili samo pujsi, ampak tudi simpatična Erna. Torta je bila namenjena Erni, ki je praznovala okroglih 40, zato je bilo potrebno narediti nekaj v bolj hudomušnem stilu. Zraven pujsev, ki so se kopali v blatu sem naredil še eno prikupno ženskico s povečanimi oblinami ;) Vedel sem, da Erna sigurno ne bo huda, saj razume hec, torta pa bo sigurno požela veliko smeha. In res se nisem motil.

Najprej sem se lotil izdelave kompleta pujsev iz tičino mase.

Pujsi iz tičino mase - Pigs fondant

Nato je na vrsto prišla figurica Erne z bujnimi oblinami. To je kar težko oblikovati, če nimaš primernega modela za primerjavo ob sebi. Da se Erna ne bi potopila v blato, pa je dobila plavalni obroč.

Ženska iz tičino mase - Woman from fondantŽenska iz tičino mase - Woman from fondant


Torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena s kremo in malinami, premazana z ganache kremo iz temne čokolade (70 %) in obdana s piškotnimi vaflji.

Pujsi v blatu - Pigs in the mud cake

Imel sem namen, da bi izgledalo, kot da se črke pogrezajo v blato, na koncu pa so se res skoraj cele pogreznile v blato.

Pujsi v blatu - Pigs in the mud cake

Pujsi v blatu - Pigs in the mud cake

Važno, da je bilo polno smeha in veliko zadovoljnih obrazov.

Mojo torto ste tako že videli, sedaj pa odklikajte na njen blog in poglejte še njeno prikupno izdelano tortico na linku http://www.naredilaana.com/2013/11/torta-s-pujsi.html




11 komentarjev:

  1. IIIII erna :D
    Hude so tele vafljaste paličice. Všeč mi je, da niso tiste klasične, uniformne, s črtami :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna torta! Še jaz sem se nasmejala Erni v blatu, zato verjamem, da je tortica požela veliko hvale :) Tako Anine kot tvoje palčke so mi lepše kot original kitkat čokoladice, verjetno zato, ker to naredi vsako torto še malo drugačno

    OdgovoriIzbriši
  3. Super je, resnično hudomušna :) Sem si ogledala tudi Anino, prav super, kako sta različni. Tale Ernin šlauf je sploh ideja 1A :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Erna z oblinami? Hahaha.... Taprava je! Res krasna torta!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  5. O tem, da je torta privabila smeh, sploh ne dvomim! In če je tudi okusna tako zelo, kot je videti, potem sploh ni več kaj dodati.

    OdgovoriIzbriši
  6. Torta zgleda super! :)

    Bi pa imela eno vprašanje glede prelivanja tort. Iščem en dober čokoladen obliv za torte, ki se bo lepo svetil in pri rezanju ne bo pokal. Kakšne ideje mogoče oz. nasvet? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 15 dag jedilne čokolade

      1,5 dl sladke smetane

      0,15 dl svetlega ruma


      Na srednjem ognju greješ smetano in v njej topiš čokolado. Mešaš, da se ne prime dna. Ko je čokolada razpuščena, dodaš svetli rum in mešaš do stopnje, ko imaš homogeno svetlečo tekočino.

      Povzeto po Vendelini jr. iz Kulinarike.

      Izbriši
  7. hahaha, tole je bila moja torta! se zdaj, po sestih letih se spomnim smeha na praznovanju. in se super dobra je bila!!!
    hvala

    OdgovoriIzbriši
  8. บริการเกมสล็อตออนไลน์ปี 2022 เกมให้เลือกเล่นมากกว่า 1,000 เกม megagame เมก้า เล่นได้จริง แจกจริง สมัครเลยตอนนี้

    OdgovoriIzbriši