torek, 1. julij 2014

Torta Brasil karate champ

Brasil karate champ cake front

Še nekaj dni bo aktualno vse v zeleno rumeni barvi, saj se v Braziliji še vedno odvija svetovno nogometno prvenstvo. Brazilija je res največja in najbolj naseljena država v Južni Ameriki, ki pa je malo pred svetovnim nogometnim prvenstvom gostila tudi svetovno prvenstvo v karateju za člane in veterane. Udeležil se ga je tudi naš sodelavec, ki je branil naslov svetovnega prvaka iz leta 2013 in tokrat mu je uspelo, da je obranil svoj naslov in postal svetovni prvak v karateju 2014 za veterane - Brasil karate champ. 

Ker pa je te dni praznoval še okroglo obletnico, je bila to idealna priložnost za torto, ki so jo zasluži svetovni prvak. 

Torta Brasil karate champ je bila seveda v barvah brazilske zastave, na kateri je v stilu Jean Claude Van Damme počivala figurica karateista. 

Brasil karate champ cake close up top

Figurica je bila narejena iz mase Smartflex flower, ki se jo dobi v spletni trgovini Dekoracija sladic.

Karate champ figurine close
Torta pa je bila namenjena za 50 oseb, velikosti 48 x 33 cm, polovica je bila iz čokoladnega biskvita, polnjena z nutellino kremo, druga polovica pa iz vanilijevega biskvita, polnjena z malinovo kremo z malinami. Zastava je bila narejena iz sladkorne mase Smartflex velvet, ki je res odlična masa za oblačenje tort. Ker pa mi je že zmanjkovalo časa (bolje, da ne veste kaj vse se je dogajalo ta dan), sem okrog torte na hitro nabrizgal švicarsko masleno kremo z belo čokolado. 

Brasil karate champ cake top front

 Mogoče pa bo leto 2015 prineslo še en naslov svetovnega prvaka.



6 komentarjev:

  1. Uauuu,tole pa je poslastica.Sploh se je ne morem nagledati.Izvirno in domiselno.Verjamem,da do slavljenec prav navdušen.Čestitke tudi v mojem imenu.
    LP,Urška

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Urška. Torto v brazilskem stilu je hotel on sam, jaz sem jo samo dopolnil ;)

      Izbriši
  2. Ooo, čestitam, svetovnemu prvaku, Bravo! Lepo torto si mu naredil, super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Keltika. Tale svetovni prvak stanuje verjetno samo nekaj 100 metrov zračne linije stran od tebe ;)

      Izbriši
  3. Odlično! Kot da bi D sedel na torti :-).

    Ovca

    OdgovoriIzbriši