četrtek, 24. november 2011

Malice v službah

Vsi vemo, da se v službah prehranjujemo bolj nezdravo kot zdravo. Na prejšnjem delovnem mestu sem se večinoma prehranjeval s sendviči, pizzami in bureki, česar sem se prenajdel.  Na novem delovnem mestu, pa imam to srečo, da  imamo prostor v katerem je manjša kuhnica s štedilnikom, s sodelavci pa smo si kupili še mikrovalovno pečico in pa manjšo električno pečico (<---  iz Hoferja).  Za malice si tako poskušamo večinoma pripravljati tople obroke, ker je zelo pohvalno, vendar pa nam to ne znese vsakodnevno. Potem pa je tukaj še popoldansko dežurstvo, ki je med 12 in 20 uro, kar pomeni, da je treba nekaj pojest za kosilo. Ker imamo v okolici delovnega mesta možnosti za kosila oziroma topli obrok zelo veliko, to ni problem, problem pa je v tem, ker za znesek denarja za prehrano, ki nam ga daje delodajalec, v današnjih časih ne dobiš normalnega kosila.  Vem, da bodo nekateri rekli, da smo lahko srečni, da vsaj dobivamo denar za prehrano, ampak če si navajen, da ob normalni uri poješ kosilo, je pa treba potem v službi improvizirat.
Ker se v službi vsi največkrat ukvarjamo s "peko"  (pa nismo slaščičarji ali kuharji po poklicu), smo ugotovili, da nam ni problem pripraviti še kosila.  Mene pa kuhanje veseli, tako, pa sploh nimam problema pripraviti kaj dobrega kar v službi, pa to še v času, ki nam je namenjen za malico. 
Ker v službi nimamo vseh kuharskih pripomočkov, si jih takrat skupaj s sestavinami prinesem s seboj. Danes sem imel popoldansko dežurstvo, zato sem se odločil, da si v službi pripravim polnozrnate  testenine s češnjevim paradižnikom. Vem, da tudi testenine niso glih najboljše za ljudi, ki večinoma časa preživijo v pisarnah (sploh pa ne  porcije, kakršno si jo jaz pripravim), ampak nekaj pa treba je jest.  Priprava mi je danes vzela dolgih 15 minut (pač nisem bil v svoji kuhinji), ampak stroškovno pa sem prišel pod dnevni znesek za  prehrano. Recept za te testenine je prav primeren za hitro pripravo, saj vsakemu, ki je malo vešč uporabe noža,  uspe pripraviti celotno jed v 15-20 minutah, potem  pa ostane še 10 minut, da lahko to v miru poješ.

Ni komentarjev:

Objavite komentar