torek, 15. november 2011

Testenine s češnjevim paradižnikom

Danes pa recept za eno najboljših jedi, katero pri nas doma obožujemo. V tem receptu je kuhanja samo toliko, koliko časa se kuhajo testenine (v mojem primeru 8 minut). Če ste zares hitri, se da to jed  pripraviti v 10 minutah.

Za pripravo potrebujemo:
- testenine (v mojem primeru polnozrnati špageti Barilla)
- 400 gramov češnjevih paradižnikov (najboljše je, če so večbarvni)
- pest svežih listov bazilike
- 4 stroki česna

- sol, poper, olivno olje in žlica jabolčnega kisa


Sezona domačih češnjevih paradižnikov je že končana, zato se je treba zadovoljiti s tistimi, katere se dobi  v trgovinah. Jaz sem dobil tribarvne: rdeče, oranžne in rumene.


Ker omake v  tem receptu ne bomo kuhali,  je najbolj važno to, da je omaka pripravljena preden so skuhane testenine. Najprej narežemo 4 stroke česna na zelo majhne in tanke koščke oziroma ga nasekljamo.

Nato oprane paradižnike narežemo na četrtine.

Oboje skupaj damo v večjo skledo, kjer premešamo in paradižnike rahlo pritiskamo (ne jih pretlačit), da spustijo še malo soka. Ker je prišel konec tudi moji domači baziliki, mi je uspelo iz nje dobiti za dobro pest svežih listov, katere natrgamo v skledo k paradižniku. Dodamo žlico jabolčnega kisa in okoli 0,5 dcl olivnega olja (odvistno od količine paradižnikov) ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu popramo in solimo ter počakamo, da se testenine skuhajo. 

V tako pripravljeni "omaki", katere nismo termično obdelali, so ostali vsi vitamini, katere bi s kuhanjem lahko uničili.  Tukaj je sedaj najbolj pomebno to, da, ko so testenine kuhane, jih hitro odcedimo, damo takoj še vroče nazaj v lonec in dodamo našo omako. Vroče testenine bodo segrele sestavine v naši omaki in  s tem poudarile vse njihove okuse.

Vse skupaj je potrebno še hitro dobro  premešati in paziti, da paradižnikov ne zmečkamo preveč. Ostane še samo serviranje na krožnik, kjer na  pripravljene testenine nastrgamo sir Pecorino Romano oziroma trdi ovčji sir in vaša božanska jed je pripravljena.


Pa dober tek.

Tole je res ena najhitrejših in najboljših jedi, kar sem jih jedel, saj mi jo res  uspe pripraviti v 10 minutah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar