petek, 7. november 2014

Torta Turbo 2 in GIVEAWAY

Turbo fondant cake 2nd edition close snails top

Verjetno se tisti malce starejši še spomnite risanke, iz katere je znan klic "Ooooo, pozdravljeni ljubitelji kač! Sem modri dirkač, najhitrejša kača na svetu!" Sem vam sedaj priklical stare spomine? 

To so bile risanke, ki so nas v tistih časih  zabavale in ravno tega modrega dirkača se še vedno spominjam, poleg Ponča in Tora. Vendar danes ne bo govora o modri kači, ampak o torti z najhitrejšim polžem, ki je glavni akter novodobne super-duper-ultra risanke Turbo, ki sem jo že omenil.

Pred časom sem že objavil vodič kako izdelati figurico polža Turbo iz sladkorne mase, prav tako, pa tudi objavo o torti Turbo, katero je krasila ta figurica iz sladkorne mase. 

Turbo fondant cake 2nd edition front side

Čeprav se zelo nerad ponavljam in svoje bližnje razveseljujem z novimi figuricami, sem tokrat popustil in izdelal še eno tortico na temo polža Turbo, s tem, da sem mu tokrat dodal še družbo. Turbo je dobil še dva manjša polžka is sladkorne mase, ki sta se odločila, da se z njim pomerita v tekmi na krajše razdalje.

Turbo fondant cake 2nd edition blue snail close up

Turbo fondant cake 2nd edition top up

Ker je šlo za večjo torto (iz fotografij se tega ne vidi), je bila tokrat torta narejena iz dveh okusov. En del torte je bil čokolada-nutella, drugi del pa borovničeva iz domačih borovnic, ki so kremo v torti obarvale v zares živo vijolično barvo. Torta je bila zravnana s švicarskima maslenima kremama iz bele in temne čokolade, ki sta bili nato še nabrizgani na stranice torte. Zgornji del torte je oblečen v sladkorno maso (tičino maso) Smartflex Velvet, figurice pa so narejene iz sladkorne mase Smartflex Flower iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si.  

Turbo fondant cake 2nd edition left side

Manjša polža sta po slavju dočakala svoj konec v zadovoljnih želodčkih obiskovalcev, figurica Turba pa je ostala za okras. 

Turbo fondant cake 2nd edition fondant snails close


GIVEAWAY!!!

Naokoli je nov mesec, kar pomeni, da je čas za novi giveaway. Tokrat to poteka v sodelovanju s spletno trgovino Dekoracija sladic.si, ki poskrbi, da mi nikoli ne zmanjka materiala za domače igranje s sladkorno maso. Poleg odlične sladkorne mase, pa lahko v spletni trgovini najdete še cel kup ostalih izdelkov za peko, okraševanje oziroma, kot je v imenu trgovine - dekoracijo sladic.

Dekoracija sladic moj vzorec

Tokratna nagrada je lonček sladkorne mase Smartflex RED Velvet 700 gramov v rdeči barvi, ki vam bo prišel verjetno zelo prav v naslednjem mesecu. Zakaj? Naslednji mesec bo sigurno v znamenju božiča in takrat prevladuje predvsem rdeča barva, zato bo lonček rdeče barve ravno prav za sladke božične izdelke. 

Smartflex Velvet Red lonček

Sladkorna masa Smartflex Velvet me je na začetku zares odlično presenetila, saj jo je izjemno lahko oblikovati, poleg tega se ne trga in ne izsuši preveč hitro, zato sedaj uporabljam samo še to vrsto sladkorne mase, iz katere nastajajo vse te figurice izpod mojih rok. 

Za sodelovanje vam je potrebno:

- vnesti komentar pod to objavo, v katerem napišete svojo željo za objavo postopka izdelave figurice ali kaj drugega iz sladkorne mase, ki bi ga želeli, da ga predstavim v eni izmed objav v  naslednjem mesecu, oziroma

- lajkate Easy-recepti blog profil na Facebooku in to potrdite s komentarjem pod objavo Torta Turbo 2nd edition + giveaway

Čas za podajo komentarja oziroma lajka/komentarja na FB imate do naslednjega petka, to je do 14.11.2014 do 23.59 ure. Naslednjega dne bo po ustaljenem postopku izbrana srečna dobitnica ali dobitnik, ki  bo prejel/a lonček sladkorne mase Smartflex Velvet v rdeči barvi. 


Srečno!!!


12 komentarjev:

  1. krasne su ti figurice,ko prave!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš je simpatična torta, a figurice su odlične.
    Svak put kad pogledam neku tičino tortu dobijem želju napraviti svoju prvu tičino dekoraciju pa na kraju ništa od toga. Najviše me privlače cvjetovi, pa možda neki takav tutorijal objaviš na blogu u budućnosti

    OdgovoriIzbriši
  3. Toliko lepih figuric si ze objavil, morda bi bila za praznicni cas in rdeco maso zanimiva kaksna bozicna tematika? Bozicek, palcki, darila, smrecice...kaj carobnega. :)

    Hvala za vse ideje, ki nam jih serviras.
    Manca

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zmanjka idej in mojstrovin! Lepo!
    Mi bi... naslednje leto zopet imeli Vilo Malino. V slaščičarni so nam lani naredili debeluško, ki je spominjala na babico, ne pravljično vilo :), mi smo letos sicer eno sčarali... tvoja bi bila zagotovo popolna in pravljična, ne dvomim...
    Lep in sladek vikend!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakšno lepo snežinkoooooooo :)
    Pika

    OdgovoriIzbriši
  6. jaz bi pa rada znala naredit pink panterja, snežinke po možnosti 3D in avtomobilčke za fantke.
    Drugače pa super lepe sladice, krasni recepti, zaenkrat sem naredila korenčkovo torto po tvojem receptu, bila je fenomenalna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ho ho ho ... jaz bi Božička :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. božička, božičkovo ženo, jelenčke :) nekaj kar je v zvezi z božičem :D

      Izbriši
  8. Čudovita torta in polžki.
    Jaz bi vse vrste dinozavrov, živali vseh vrst (levi, tigri, sloni, žirafe, zebre,....). Z vnukom jih izdelujeva iz modelirne mase, pa bi mi prav prišla kakšna inštrukcija. Tudi iz sladkorne mase bi naredila kakšne figurice za na torto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. p.s.
      v tej trgovinici pa se najde res veliko lepih in praktičnih stvari.

      Izbriši
  9. Jaz bi pa imela Pingota.

    OdgovoriIzbriši