ponedeljek, 13. maj 2013

Torta Angry birds - Red Angry bird cake


Da ne bo preveč pavze med objavami, danes objavljam torto Red Angry bird. Že lani sem delal torto Angry birds, na kateri so bile figurice teh jeznih ptičev, ki so navdušile slavljenca in njegovega brata toliko, da figuric sploh niso pojedli ampak jih imajo spravljene na polici. Tokrat je na vrsto prišel njegov bratec, ki si je zaželel torto o? Ja spet je bila tematika Angry birds, vendar pa sem tokrat delal samo jeznega rdečega ptiča.

Tudi tokrat je morala biti torta brez jajc in oreščkov, tako, da je bil biskvit narejen po receptu mojstra Goljata, polnjena je bila s kremo iz sladke smetane, mascarpone sira in jagod, prelita z rdečo ganache kremo (sladka smetana, bela čokolada z dodatkom rdeče barve). Posamezni deli ptiča so bili izrezani iz tičino mase.


Ker pa so na prejšnji torti pojedli samo pujse, ptiče pa pustili, sem naredil še dva pujsa, da ptiči  ne bodo osamljeni na polici.


Torta je bila zopet zadetek v polno, saj so jo vsi pohvalili, prav tako pa pujsa, ki sta razveselila bratca, .

Še vedno pa imate možnost, da sodelujete v mojem giveaway-u, saj z objavo komentarja do 17.5.2013 lahko dobite nosilec za tablični računalnik.

http://easy-recepti.blogspot.com/2013/05/moj-prvi-giveaway-hedgie.html




5 komentarjev:

  1. Ful dobro izgleda! Le kdo bi rekel, da je to torta... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepa! Poznam nekoga, ki bi skakal od veselja ob takšni torti;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. O, lepa torta! Res ni videt kot torta, bolj kot slika. Bravo.

    OdgovoriIzbriši
  4. v glavnem - po kratki borbi kdo dobi oba pujsa (jasno da slavljenec) je torta izginila. Ne vemo kdo jo je odnesel ????

    BD - za drugo leto naročamo še eno. tematika sledi ob času.

    OdgovoriIzbriši