četrtek, 14. november 2013

Torta Mia in jaz Onchou

Mia and me Onchou cake fondant

Zadnje čase sem dobil nekaj kritik, da pri izdelavi tort ne prikažem celotnega postopka izdelave mojih tortic. V zagovor lahko samo napišem, da sem postopke izdelave kazal na začetku mojih objav, potem pa sem jih prenehal, ker  je šlo vedno vse po istem kopitu. Prav tako niti nimam časa, da bi vmes fotografiral oziroma prijemal fotoaparat v roke z "mastnimi" rokami. Obljubil sem, da bom pisal neke vrste vodiče kako kakšno stvar narediti, vendar pa imam še nekaj tortic na zalogi, ki so bile narejene pred to izjavo in prihajajo na vrsto v naslednjih objavah. Malo bo treba še počakati, da se organiziram, potem pa bo blog dobil posebno rubriko, kjer bodo objavljeni moji načini izdelave slaščic. 

Sedaj pa k torti, ki jo predstavljam danes. Če imate doma majhno punčko, potem ste sigurno že videli risanko Mia in jaz, v originalu Mia and me. Risanka je res zelo lepa in zanimiva, tako da jo tudi jaz večkrat pogledam skupaj z mojo malo pupo. V risanki je zraven glavne junakinje še prelep bel samorog z imenom Onchou, kateri je krasil naslednjo tortico. 

Najprej je stekla izdelava samoroga Onchou iz tičino mase.

Mia and me Onchou fondant
Mia and me Onchou fondant


Torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena z dvema kremama (čokoladna z malinami in čista malinina krema), premazana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečena v tičino maso.

Mia and me Onchou cake fondant

Mia and me Onchou cake fondant

Izgleda, da sem se kar zverziral v izdelavi figuric, ki so vsaj malo podobne konjem, saj prihajata v naslednjih objavah še dve tortici na temo konjev.


7 komentarjev:

  1. Jaz občudujem tvoje kreacije. Za njimi se skriva veliko idej, dela in potrpežljivosti. Še ena čudovita torta!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Izdelave konja se pa res ne bi upala lotit! Ampak tale tvoj Onchou je pa prekrasen!
    Jaz imam pa eno prošnjo....če bi lahko, ko boš utegnil, napisal kako besedo o tem, kako narediš švicarsko masleno kremo z belo čokolado za pod tičino? Jaz se vedno mučim z masleno kremo...in v planu imam preizkusit še ganache, ki se baje tudi dobro obnese pod tičino. Za tole tvojo kremo pa še nisem slišala in me res zanima.
    p.s. ravno včeraj je prišel paketek, ki sem ga naročila in v njem tudi tile izsekovalci metuljčkov, natančno takšnih, kot so na tvoji torti! Vidim, da mi bodo prav prišli :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Renata, ampak glede na izgled tvojih izdelkov, verjamem da bi sigurno naredila odlično figurico konjička. Kmalu prideta še dve tortici na temo konjev, ena podobna današnji, druga pa še malo bolj zahtevna.
      Glede švicarske maslene kreme, pa je najbolje, da kar pogledaš na Anin blog in link, ki je naveden, da jaz ne bom še enkrat objavljal izdelave te kreme.

      http://www.naredilaana.com/2012/08/swiss-meringue-buttercream.html?q=%C5%A1vicarska+maslena+krema

      Zaenkrat na mojem blogu res ni navodil za različne splošno znane recepte krem, biskvitov, ker je teh objav na netu morje, sigurno pa če jih ni pri meni, so pa sigurno pri Ani.

      Še malo pa bom porabil fotke, ki so mi ostale, potem pa tudi jaz začnem s posameznimi vodiči oziroma načini izdelave.

      Izbriši
    2. Hvala za tale link! Ana ima preveč zanimivih receptov, se še nisem prebila čez vse :) Pa vseeno eno vprašanje - a se beljaki ob takšnem segrevanju skuhajo? Imam namreč eno fobijo pred surovimi jajci...
      Glede konjicka...mogoče se ga pa kdaj lotim, če bo kak otrok izrazil željo :) Tvoji objavi pa seveda komaj čakam!

      Izbriši
    3. Pasterizacija beljaka pri minimalno 55,6 stopinjah poteka 3,5 minute. Ker je zmešan beljak in sladkor skupaj, moraš samo brez prestanka mešati in je. Itak segrevam na malo več (okrog 60).

      Izbriši
  3. O, tale krasna tortica bi bila pa naši pupi tudi neznansko všeč! L e p a :)

    OdgovoriIzbriši